Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Hazırlıkları

Diyarbakır’da yarın yapılacak AK Parti İl Başkanlığı 6’ncı Olağan Kongresi’ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlıklar tamamlandı. Erdoğan’ın geçeceği güzergahlar, bayrak, flama ve posterlerle donatıldı. Erdoğan’ın, Sur ilçesini ziyaret ederek inceleme ve açılışlarda bulunacağı öğrenildi.

Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Hazırlıkları
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nın 6’ncı Olağan Kongresi’ne katılmak üzere yarın kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın için hazırlıklar tamamlandı. Hazırlıklar kapsamında kongrenin yapılacağı Seyrantepe Kapalı Spor Salonunun etrafı bariyerlerle kapatıldı. Salon çevresi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güzergahı da bayrak, flama ve posterlerle donatıldı. Belediye ekipleri de çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmalarını tamamladı.

AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişinin kentte büyük bir heyecana neden olduğunu belirtti.

Budak, Erdoğan’ın kente teşriflerini çok önemsediklerini anlatarak, "Cumhurbaşkanının Diyarbakır’a her gelişi önemli ama bu defa gelişi hem bizlerin yeni atanmış olması hem de şehrimizin onu özlemle bekliyor olması sebebiyle çok önemlidir. Dolayısıyla çok güçlü bir katılımla bir karşılama bekliyoruz. İnşallah on binler alanda olacak ve Cumhurbaşkanını büyük bir coşkuyla karşılayacaklar. Cumhurbaşkanı Diyarbakır’a her gelişinde mutlaka eli dolu geliyor, eli boş gelmiyor. Mutlaka bazı müjdeleri olacaktır. Bu vesile ile tüm halkımızı yarın saat 14.30’da buraya bekliyoruz" dedi.



Sur’u ziyaret edecek

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kongrenin ardından da Sur ilçesini ziyaret edip, inceleme ve açılışlarda bulunacağı öğrenildi. Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, "Sur büyük bir heyecanla Cumhurbaşkanını misafir etmeyi bekliyor. İnşallah yarın 16.00’da Cumhurbaşkanı içinde bulunduğumuz ve yenilenen Melik Ahmet Caddesi’ndeki törenle, Sur içerisinde cephe giydirmesi yapılarak tamamen yenilenen ve esnafa ücretsiz olarak teslime edilen 3 bin dükkanın açılışını ve yine Sur içerisinde terörün tahrip ettiği ve yıktığı bölgelerde geleneksel dokuya uygun olarak yapılacak olan bin 500 sur evinin, konağının temelini atmak için burada olacaklar. Aynı zamanda bu bir nevi içinde bulunduğumuz Melik Ahmet Caddesi’nin de açılışı olacak bu buluşma. Melik Ahmet Caddesi Sur’un ticari olarak kalbi durumunda olan bir cadde. Biz belediye olarak buranın altyapısını tamamen yeniledik, kanalizasyonu, su şebekesi yenilendi. Yüzeyde bulunan elektrik direkleri kaldırılarak elektrik hattı yer altına alındı. Yollar ve kaldırımlar bazalt taşından orijinaline uygun olarak yeniden yapıldı. Aydınlatma, dükkanların dış cepheleri yenilendi. Melik Ahmet Caddesi gerçekten de Sur’un ticari kalbi olmasına uygun bir hüviyetle bundan sonra inşallah ticari potansiyelini arttırmış olarak Diyarbakırlılara hizmet edecek. Esnafımızın moraline dikkat çekmek istiyorum. Geçtiğimiz yıl 100-200 bin liraya satılık müşteri bulamayan Melik Ahmet Caddesi’ndeki dükkanlara bugün artık 1 milyon lira dahi verseniz hiç kimsenin dükkanını satmaya çünkü cadde değerlenmiş vaziyette. İş potansiyeli artmış durumda ve daha önemlisi insanımız artık devletiyle kenetlenmiş, kucaklaşmış vaziyette geleceğe daha umutla bakıyor. Bu eserin ortaya çıkmasında irade koyan Cumhurbaşkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teşekkür eder yarın halkımızı Sur’da Melik Ahmet caddesinden Cumhurbaşkanı ile buluşmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA