Çanakkale Ruhunu Anlamak İçin Aç Kaldılar

Oltu Anadolu Kız İmam hatip öğrencileri Çanakkale ruhunu anlamak içi gönüllü olarak bir gün aç kaldılar, karınlarını arpa ekmeği ve üzüm hoşafı ile doyurdular.

Çanakkale Ruhunu Anlamak İçin Aç Kaldılar
Oltu Anadolu Kız İmam hatip öğrencileri Çanakkale savaşındaki yaşanan zorlukları hissedebilmek için gönüllü olarak sabah kahvaltısı yapmadılar. Okul kantinini kapattılar saat üçe kadar aç beklediler. Şehitler için Kuran-ı Kerim okuyup dualar ettiler.

Okul öğrencilerinden Emine Yiğit, “Çanakkale’de ki şehitlerimiz anlamak için onlar gibi bugün gönüllü olarak saat üçe kadar aç kaldık. Onların yedikleri hoşaf ve arpa ekmeği ile karnımızı doyurduk. Bunu yapmaktan gurur duyduk. Bunu yaparken onların ruhunu yaşamak onların ne hissettiklerin anlamak istedik” dedi.

Okul Müdür Baş Yardımcısı Emre Öztaş ise “Bu programı yapmaktaki amacımız Çanakkale zaferini kazanan askerimiz 15 Mart 1915 tarihinde sıkıntılar içinde sadece hoşaf ve bir parça ekmekle yapmış oldukları iftarı burada bizde tekrarlamak istedik ve Çanakkale ruhunu çocuklarımıza aşılamayı istedik” diye konuştu.

Kaynak: İHA