Bursa'da 'Artvin Tanıtım Günleri' Düzenlenecek

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Bursa’da yapılması planlanan 3. Artvin Tanıtım Günleri'nin 31 Mart-8 Nisan tarihlerinde düzenleneceğini söyledi.

Kocatepe, Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesinin destekleriyle Bursa Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu organizasyonda Bursa Yıldırım ilçesi Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nda yapılması planlanan tanıtım günleri öncesi kendisini ziyaret eden federasyon yetkilileriyle basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kocatepe, göç veren bir kentin çocukları olarak yeni nesil kuşağın Artvin’i sadece dedelerinin memleketi olarak görmemeleri için düzenlenen bu tanıtım günleri etkinliğine büyük önem verdiklerini söyledi.

Artvin’in gurbetteki çocuklarının Artvin’e sahip çıktığını kaydeden Kocatepe, "Göç veren bir şehrin çocuklarıyız ve memleket sevdamız bu şehirden ayrıldıktan sonra her geçen gün kor gibi yanmaya devam ediyor. Bursa, Kocaeli, İstanbul, Ankara gibi şehirlerde Artvin nüfusunun birkaç katı hemşerimiz yaşıyor." dedi.

Gurbette bugün dünden daha çok Artvin’in çocukları ile bağ kurmak zorunda kaldıklarını belirten Kocatepe, "Gurbette Artvin olarak ikinci üçüncü nesilleri büyütüyoruz. Eğer biz şimdi onların yüreğindeki Artvin aşklarını depreştirecek şekilde çalışmalar yapmazsak 3’üncü nesil 'Benim babam da Artvin’den gelmişti' diye yad etmeye başlar ve bu bağ kopar. Bunun içinde Bursa’da 3'üncüsü düzenlenecek olan Artvin Tanıtım Günlerine Belediye olarak destek veriyoruz." dedi.

Bursa Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Suat Özkan da Bursa ile Artvin’i buluşturma amacıyla bu tanıtım günlerini düzenlediklerini söyledi. Özkan, "Artvin ilimizin kültürünü her şeyini orada tanıtmak istiyoruz. Valimiz Ömer Doğanay'a Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe'ye ve İlçe Belediye Başkanlarına derneğimiz adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA