Baraj Suyunun Yükselmesi Sebebiyle Evlerin Yıkımı Ertelendi

Bartın'daki Kirazlık Köprü Barajı bölgesinde daha önce kamulaştırılan evlerin yıkım işleminin barajdaki su seviyesinin düşmemesi sebebiyle ertelendiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, önceki hafta bölgede etkili olan yağış sonrası Kirazlık Köprü Barajı'nda su seviyesinin yükselmesiyle giriş katlarını su basan evlerin de bulunduğu 38 hanenin yıkımına başlanacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) Bartın Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce kamulaştırılan bölgedeki evlerinde yaşamaya devam edenlere, yapıların 16 Mart itibariyle yıkılacağı tebliğinde bulunmasına karşın, yıkım çalışmalarına bölgedeki su seviyesinin düşmemesi sebebiyle başlanamadı.

Apdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, DSİ’nin, yıkım çalışmalarına 16 Mart (bugün) itibariyle başlanacağı yönünde vatandaşlara tebliğde bulunduğunu anımsattı.

Yıkım kararı ve verilen süre ile ilgili tebligatı imzalayan vatandaşların da evlerini boşaltmaya başladığını ifade eden Dönmez, "Ancak yıkımı yapılacak evlerin bir kısmı su altında. Bu nedenle yıkım çalışmalarına su seviyesinin düşmesinin ardından başlanacak." diye konuştu.

Kaynak: AA