Baraj Sahasında Kalan Binalar Yıkılacak

Bartın Kışla Sel Kapanı ve Kozcağız Barajı Göl alanında kalan ve daha önce kamulaştırılan taşınmazların su kotu altında bulunması sebebiyle yıkılacağı bildirildi.

DSİ 23. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, göl alanı ve su kotu altında kalan evlerde oturmaya devam eden vatandaşlara evlerini boşaltmaları konusunda belirli aralıklarla tebligat yapıldığı anımsatıldı.

Kamulaştırma bedelleri dava dosyasına yatırılan ve mahkemece arazi tespitleri yapılan taşınmazların boşaltılması vatandaşların can ve mal emniyeti açısından önem arz ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu arazi ve yapılarda her an su yükselmesi nedeniyle canlıların boğulma tehlikesi vardır. Kesinlikle kamulaştırmaya konu taşınmaz ve yapılarda canlı insan ve hayvan bırakılmaması gerekmektedir. Kamulaştırmaya konu araziler ve üzerinde yer alan yapılardaki hak sahiplerinin şahsi eşya ve gereçlerini yıkım öncesi alması ve bölgeden uzaklaştırması gerekmektedir. 18 Mart tarihinde yıkım işlemi DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce kolluk kuvvetleri nezaretinde gerçekleştirilecektir. Yıkım aşamasında can ve mal emniyeti açısından yapılara kimse yaklaştırılmayacaktır. Varsa eşya ve mütemmim cüzlerini yıkım öncesi vatandaşların nakletmesi önem ve aciliyet arz etmektedir."

Kaynak: AA