Ayvalık'ta 'İletişim Özel, Gelecek Güzel' Projesi

Ayvalık ilçesinde, "İletişim Özel, Gelecek Güzel" adlı projenin açılışı yapıldı.

Altınova Merkez İlkokulu'nda gerçekleştirilen projenin açılış programına, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır katıldı.

Proje hakkında bilgiler veren okulun öğretmenlerinden koordinatör Özge Tahta, paydaşlarla birlikte başlattıkları proje kapsamında öğrencilerin aileleriyle daha kaliteli bir iletişim kurmanın, çocuklar üzerindeki etkisini anlatmayı ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Proje sürecini aylara bölerek planladıklarını kaydeden Tahta, "Bu kapsamda bugün 'Ailemle birlikte daha çok yaratıcıyım' adını taşıyan bir resim etkinliğiyle başladık. Projenin tanıtım sunusunu yaptıktan sonra, misafirlerimizle okul bahçesinde bir şenlik havasında öğrencilerimiz ve velilerimiz arsasında, konuklarımızla birlikte sevgi temalı resim çalışmaları yapacağız." diye konuştu.

Kaymakamı Görgülüaslan ise, söz konusu projeyle her ailenin istediği iyi evlat konusunda ebeveynlerin neler yapması gerektiğinin gözler önüne serileceğini söyledi.

Eğitimin olmazsa olmaz olduğunu belirten Görgülüaslan, "Ancak eğitim sadece çocuklarımıza yönelik olmamalıdır. Bana göre eğitim sadece öğretmenlere ve eğitmenlere bırakılmayacak kadar önemlidir. Aslında eğitimle paydaşı çok fazla olan, dünyanın en önemli işini yapıyoruz. Bu yüzden de bu konudaki sorumlulukları hiç kimse bir başkasına havale etmemelidir. Zira eğitim çok büyük bir sorumluluktur." şeklinde konuştu.

Yöneticiliğini Altınova Merkez İlkokulu Müdürü Fehmi Akırmak'ın yaptığı ve ebeveynlerle çocukların birlikte kaliteli zaman geçirmesine yönelik farkındalık oluşturmak, çocuk ile doğada birlikte geçirilen zamanın bireyin kişilik özelliklerine katkısının öneminin anlatıldığı proje mayıs ayı sonuna kadar sürecek.

Kaynak: AA