Yıldırımlılara Danışmanlık Hizmeti

Yıldırım Belediyesi, ücretsiz rehberlik hizmeti verdiği Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ile vatandaşların yanında yer almaya devam ediyor.

Yıldırımlılara Danışmanlık Hizmeti
Kadın, çocuk, genç ve ailelere psikolojik, sosyolojik ve kişisel gelişim konularında destek vermek maksadıyla faaliyet gösteren merkezde, bugüne kadar 5 bin seansta bin 450 kişiye danışmanlık hizmeti verildi.

Kadrosunda 1 uzman psikolog, 1 çocuk psikoloğu, 1 kariyer ve aile danışmanı ile 2 sosyolog-aile danışmanı bulunan Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Birimi, seanslarda çocuk ve ergen danışmanlığı, aile danışmanlığı ve yetişkin danışmanlığı konuları ile en büyük sosyal problemlerinin başında gelen madde bağımlılığına karşı vatandaşlara destek sağlıyor. Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde, 2018’in ilk 2 ayında 246 danışana 395 seans ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti verildi.

Hayat şartlarının, iş hayatının ve sosyal birçok sebepin zaman zaman insanları olumsuz etkileyebildiğini belirtenYıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanlarımız hayatın her anında zaman zaman problemlerle karşılaşabildiği gibi aile yaşantılarında, iş hayatlarında ve eğitim dönemlerinde sıkıntılı süreçler yaşayabiliyor. Ekonomik yetersizlik, eşler arası geçimsizlik ve ailevi sorumluluklarda dengesizlik gibi konular evliliklerin temelini sarsıyor. İş hayatında da işveren ya da idarecilerle yaşanan sıkıntılar, mesleki mutsuzluk ve en önemli yansıma olan ekonomik şartlar insanlarımızı zorlayabiliyor. Hemşehrilerimizin dertlerine ortak olmak, çözüm aramak için oluşturduğumuz Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde, kendilerine destek sağlıyor, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz” diye konuştu.

Ücretsiz olarak hizmet verilen Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bilgi alabilir.
Kaynak: İHA