Uyuşturucu Bağımlılığından Kurtulmak İçin 24 Kişi Başvurdu

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, uyuşturucu bağımlılığı tedavisi için 24 kişinin başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Uyuşturucu Bağımlılığından Kurtulmak İçin 24 Kişi Başvurdu
Bağımlılıkla Mücadele Kurullarının Çalışma Usul ve Esasları kapsamında Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir başkanlığında kaymakamlık toplantı salonunda bağımlılıkla mücadele teknik çalışma gruplarının oluşturulması amacıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı sonunda konuşan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Bağımlılık ile Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulunun Uyuşturucu ile Mücadele Teknik Çalışma Grubu Toplantısının ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ruh sağlığı, tütün ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele birimi tarafından 4207 sayılı kanun hükümleri gereğince ilçemizde bulunan 3 bin 657 işletmede toplam 11089 kapalı alanda tütün ve tütün mamulleri tüketimine ilişkin denetim yapılmış 23 işletmeye tutanak düzenlenmiştir. Madde ve uyuşturucu bağımlılığı konusunda ilçemiz sınırları dahilinde bulunan ortaokul, lise ve Kuran kurslarında öğrenci, öğretmen ve halka yönelik yapılan toplantıda toplamda bin 852 kişiye sigaranın zararları konusunda eğitim verildi.

21 Kasım-31 Aralık 2017 tarihleri arasında 98 vatandaşımıza sigara bırakma ilacı verilmiştir. Müdürlüğümüze uyuşturucu bağımlılığı tedavisi için 24 başvuruda bulunulmuş hastalar evlerinde ziyaret edilerek değerlendirmeler yapılmıştır. 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri ve kolluk kuvvetleri eşliğinde ilgili kurumlara sevkleri gerçekleştirilmiştir” dedi.

Kurulun görevlerini değerlendiren Kaymakam Cinbir, “Kurulda alınan kararları uygulamak, ilgili kurumlarda projeler geliştirmek, ulusal stratejileri uygulamak, kurula rapor arz etmek, yerel önleme programlarını hazırlamak, görüş sunmak ve uygulamak, sosyal uyuma ilişkin yer ile özgür programlar geliştirmek, gerektiği takdirde işbirliği içerisinde yerel halkın faydalanacağı birimleri oluşturmak ve denetlemek, yerel medya organlarını bilgilendirmek ve işbirliği içerisinde halka yönelik hizmetler geliştirmek, yerel Özgür İletişim stratejilerini oluşturmak, önemli gün ve haftalarda yerel medyayı aktif kullanmak adına çalışmalar yapmak, ilçe genelinde verilerin kayıtlarını oluşturmak ve kurula sunmaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA