Uluslararası WIN EURASIA 2018 Fuarı Açıldı

Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Kühnel: 'WIN EURASIA ile bu yıl birçok ilke imza atıyoruz. Endüstri 4.0 odaklı özel alanları ve yeni uygulamalarıyla dünya sanayi devleri, son teknolojilerini göstermek için bugün burada buluştu' Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Gruchow: 'Türkiye, G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerden biri'

Geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm ekosistemin aynı çatı altında yer aldığı 25. Uluslararası WIN EURASIA 2018 Fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Ekonomi Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB desteğiyle organize edilen ve Deutsche Messe AG'nin Türkiye'deki ofisi Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara, 22 ülkeden bin 813 firma katılıyor.

Fuarın açılışında konuşan Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel, Avrasya bölgesinin en büyük sanayi fuarı olan WIN EURASIA'nın, bu yıl çeyrek asırlık başarısının yanı sıra birçok ilke imza attığını söyledi.

Kühnel, şunları kaydetti:

"WIN EURASIA ile bu yıl birçok ilke imza atıyoruz. Endüstri 4.0 odaklı özel alanları ve yeni uygulamalarıyla dünya sanayi devleri son teknolojilerini göstermek için bugün burada buluştu. Ziyaretçilerimiz otomasyon, dijitalleşme, nesnelerin interneti, arttırılmış gerçeklik ve katmanlı üretim gibi teknolojik gelişmeleri yakından deneyimleme fırsatı bulabilecekler. 360 derece tüm imalat sanayi sektörünü tek çatı altında topladığımız WIN EURASIA ile Türkiye'nin sanayicileri de son teknoloji ürünlerini dünyaya tanıtabilme fırsatının yanı sıra son derece önemli uluslararası iş bağlantılarına imza atma imkanını bulabilecekler."

- "Türkiye'nin G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerden biri"

Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Gruchow da Türkiye'nin G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olduğuna işaret ederek, "Türkiye, uluslararası alandaki rekabet gücünü sürekli artıran bir ülke. Deutsche Messe olarak, ev sahipliğini yaptığımız tüm fuarları ülke ekonomileri, katılımcı firmalar ve ziyaretçiler nezdinde maksimum verim almak üzere organize ediyoruz." dedi.

WIN EURASIA'nın Türkiye sanayisinin gücünü tüm dünyaya göstermesi için önemli bir fırsat olduğunu belirten Gruchow, şunları kaydetti:

"Dünya genelinde Avrupa'dan Orta Doğu'ya, Kuzey Amerika'dan Kuzey ve Güney Afrika'ya, CIS ülkelerinden Asya ülkelerine kadar dünya sanayi profesyonelleri için bir buluşma noktasıdır. Ayrıca şunu da belirtmek isterim; Deutsche Messe olarak organize ettiğimiz fuarların başarısında o ülkenin ekonomisi büyük önem taşıyor. WIN EURASIA'nın başarısının arkasında Türk sanayicileri ve Türkiye Cumhuriyeti vardır."

Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Halıcı ise Endüstri 4.0 kavramının dünyanın her yerinde yer edinmeye başladığını ifade ederek, "Türkiye'deki sanayi yüzde 90'ın üzerinde KOBİ'lere dayanan bir sanayi... Endüstri 4.0 dediğimizde ortalamamız 2.4 veya 2.5. Dolayısıyla bizim burada önemsediğimiz nokta KOBİ'lerimizi bilinçlendirmek." diye konuştu.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Akbaytogan, fuarların, karşılıklı ticaret ve ortak yatırımlar için fırsatlar sunan platformlar olduğunu belirterek, büyük sanayi devriminin ardından önem kazanan fuarların, tarım toplumundan sanayi toplumuna geçiş aşamasında etkili bir rolü bulunduğunu kaydetti.

Akbaytogan, "WIN EURASIA Fuarı, farklı coğrafyalardan binlerce katılımcıyı ağırlayarak yeni iş ortaklıkları sağlayan bir yapı halini almıştır." dedi.

- "Değirmen makinelerinde Çin'den sonra ikinci olduk"

Makine İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu (MAKFED) Denetim Kurulu Başkanı Sevda Kayhan Yılmaz da tarımcıyken sanayici olduklarını belirterek, Konya'da ihracatın yüzde 74'ünün sanayi mamulü ihracatından geçtiğini ifade etti.

Kayhan, "Değirmen makinelerinde Çin'den sonra ikinci olduk. Bu müthiş bir şey... Endüstri 4.0'a değirmen makinecileri çoktan geçti. Azerbaycan'da fabrikanın kontrol panelini ben Konya'da gördüm. Bizim kentimizden oranın nem oranını kontrol ediyorlar." diye konuştu.

Uluslararası firmaların robot, otomasyon teknolojisi, IT çözümleri ve yazılımlarının yanı sıra network platformlarını da sergileyebileceği WIN EURASIA, 360 derece imalat sanayinin tüm bileşenlerini bir araya getirdi.

WIN EURASIA ziyaretçileri otomasyon, dijitalleşme, nesnelerin interneti, arttırılmış gerçeklik ve katmanlı üretim gibi teknolojik gelişmeleri yakından deneyimleme fırsatı bulacak.

Fuar, 18 Mart Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: AA