Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Ertaş, Başbakan Dancila İle Görüştü

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Romanya Başbakanı Viorica Dancila tarafından kabul edildi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Victoria Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede Türkiye-Romanya diplomatik ilişkilerinin tesisinin 140. yılında, iki ülke arasında mevcut stratejik ortaklık çerçevesinde ikili siyasi ilişkilerin ve ekonomik iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için neler yapılabileceği konuları ele alındı.

Dancila, 2017 yılında ikili ticaret hacminin 5 milyar avro eşiğini aşmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği görüşmede Romanya’nın AB dışındaki en büyük ticaret ortağının Türkiye olduğuna vurgu yaptı.

Açıklamada mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı’nın Türkiye ile Romanya arasında mevcut stratejik ilişkilere değer katacağı belirtildi. Görüşmede ayrıca enerji, bilişim, iletişim teknolojileri ile araştırma ve geliştirme alanlarında ekonomik iş birliği konuları ele alındı.

Görüşmede, NATO bünyesindeki askeri iş birliğinin yanı sıra, 18 Mart 2016 tarihli AB-Türkiye uzlaşısı bağlamında yasa dışı göçle mücadelede polis iş birliği düzeyinden duyulan memnuniyet iki yetkili tarafından dile getirildi.

Başbakan Dancila’yı yeni görevi vesilesiyle tebrik eden Büyükelçi Ertaş, yeni hükümete başarı diledi.

Kaynak: AA