TİKA'dan Özbekistan'da Anne Ve Çocuk Sağlığını Destekleme Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Özbekistan'da Anne ve Çocuk Sağlığı Destekleme Programı (AÇSAP) düzenledi.



Taşkent'teki kursun 3 günlük ilk etabına katılan 30 kişiye sertifikaları verildi. Kursun ikinci etabının da açılışı yapıldı.

Törene Özbekistan Sağlık Bakan Yardımcısı Elvira Basithanova, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er ve TİKA Taşkent Program Koordinatörü Ali İhsan Çağlar katıldı.

Er, törende yaptığı konuşmada, TİKA'nın kardeş Özbekistan'da çeşitli alanlarda çok sayıda faaliyette bulunduğunu anımsatarak, bu çerçevede TİKA'nın sağlık sektöründeki faaliyetlere daha fazla önem verdiğini belirtti.

Anne ve çocuk sağlığının korunmasına yönelik projelerini sürdüreceklerini dile getiren Er, 10 programın daha yapılmasını planladıklarını söyledi. TİKA'nın Özbekistan sağlık sektörüne destek kapsamında 3 yılda 150 ambulans teslim edeceğine dikkati çeken Er, TİKA'nın sağlık alanındaki projelerini arttırarak devam ettireceğini sözlerine ekledi.

Basithanova da TİKA'nın Özbekistan'da sağlık sektöründe çok sayıda proje hayata geçirdiğini belirterek, söz konusu desteğinden dolayı TİKA'ya, Türkiye hükümeti ve halkına teşekkür etti.

17 Mart'a kadar devam edecek AÇSAP kapsamında Türk uzmanlar tarafından Özbek doktorlara “Yenidoğan Canlandırma” eğitimi verilecek.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doç. Dr. Cüneyt Tayman başkanlığındaki uzman ekip tarafından verilen eğitime, Taşkent'deki çeşitli hastanelerde görevli 60 yeni doğan uzmanı, ebe ve doğum hemşiresi katılıyor.

Kaynak: AA