Sakarya AFAD'tan Camilerde 'Temel Afet Bilinci' Eğitimi

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, camilerde "Temel Afet Bilinci" eğitimlerine devam ediyor.

Sakarya AFAD ve İl Müftülüğü arasında yapılan "Afetlerde Risk Azaltma Çalışmaları" protokolü çerçevesinde cami cemaatine yönelik "Temel Afet Bilinci" eğitimine başlandı.

İmamı Azam, İstiklal ve Yıldırım camilerinde öğle, akşam ve yatsı vakitlerinde yapılan eğitimlerde, vatandaşlara afet anı, öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı.

Yeni Cami'de vatandaşlara sunum yapan Sakarya İl AFAD Müdürü Hüseyin Kaşkaş, temel afet bilinci eğitimlerinin devam ettiğini söyledi.

Kentin 1943, 1957, 1963, 1967 ve 1999 depremlerinde oldukça maddi ve manevi kayıp yaşadığını aktaran Kaşkaş, şöyle devam etti:

"Camilerimizde vermekte olduğumuz bu afet eğitimi, Türkiye'de ilk defa yapılan bir çalışmadır. Bu çalışma bazı vatandaşlarımız tarafından garip karşılanabilir ancak camilerde sadece namaz, oruç, ibadet, dini konular değil aynı zamanda milletin, memleketin ve insanlığın hayrına olan her türlü şey konuşulmalıdır."

Kaşkaş ayrıca, eğitimlerle toplumun her kesimini bilgilendirmeyi hedeflediklerine dikkat çekerek, "Olası oluşabilecek afet ve acil durumlara karşı bilinçli, tedbirli, önlemler alan ve çevresini de bilinçlendirecek toplum olmayı amaçlıyoruz. Katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA