Pakistanlı Kamyon Şoförü Kamyonunu Erdoğan'ın Resmiyle Süsledi

Erdoğan'ın resmini kamyonuna çizdiren Ahmed: 'Müslümanları dünyada temsil eden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok seviyorum'.

Pakistan'da bir kamyon şoförü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisini, resmini ekmek teknesi kamyonunun arkasına çizdirerek gösterdi.

Ülkenin güneydoğusundaki Pencab vilayetine bağlı Dera Gazi Han ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki Gülzar Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "idealindeki lider" olarak niteledi.

Hiç Türkiye'ye gitmediğini ve hayatında hiçbir Türk ile tanışmadığını söyleyen Ahmed, buna rağmen Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini dile getirdi.

Erdoğan için "ideal liderim" ifadesini kullanan Ahmed, "Müslümanları dünyada temsil eden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok seviyorum. Bu nedenle de kamyonumun arkasını Erdoğan'ın resmiyle süslemeye karar verdim." diye konuştu.

Ailesinin sahip olduğu 3 kamyonla taşımacılık yapan Ahmed, kamyonundaki süslemelerin kendisine 50 bin rupiye (yaklaşık 500 dolar) mal olduğunu kaydetti.

Ahmed, Türkiye'nin Pakistan'a olan desteğine de dikkati çekerek, "Türkiye, her zaman Pakistan'ın yanında yer alan tek ülke. İyi günümüzde de kötü günümüzde de yanımızdalar. İşte bu yüzden Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı'nı çok seviyorum." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Pakistan'da en çok hayranlık duyulan yabancı liderlerin başında geliyor. Erdoğan'ın resimleri, ülkedeki panolarda sık sık yer alıyor.

Pakistan'da kamyon şoförleri, araçlarını rengarenk süsletiyor. Araçları neredeyse bir sanat eserine çeviren süslemeler, kimi zaman binlerce dolara mal olabiliyor.

Kaynak: AA