Önce Öğrendiler Sonra Budadılar

Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Meyve Bahçesi ve Bağlarda Budama Teknikleri’ eğitimi tamamlandı.

Önce Öğrendiler Sonra Budadılar
İki gün teorik, 1 gün pratik olmak üzere 3 gün süren eğitim çalışmaları yoğun ilgi gördü. Kursiyerler ilk olarak Tepebaşı Belediyesi 29 Ekim Gençlik Merkezi’nde 2 gün boyunca meyvecilikte fidan seçimi ve bahçe tesisi, budamada kullanılan araçlar ve dezenfeksiyonu, budama tekniği, zamanlarına göre budamalar, meyve ağaçlarında dal şekilleri, budama sistemleri, modern bahçecilikte telli terbiye sistemleri, bağcılıkta budama ve gençleştirme budaması gibi konularda eğitim aldı. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da 47 vatandaşın katılımı ile gerçekleşen eğitimleri izleyerek bilgiler aldı ve katılımcılara başarı dileklerini iletti.

Budama üzerine teorik eğitimlerin ardından gerçekleşen örnek bahçe gezisi ve budama uygulaması ise Mutlu Gürdoğan’a ait bahçede yapıldı. Budama uygulamasında eğitimlere katılan kursiyerler öğrendiklerini pratiğe geçirme şansı buldu. Eğitimlere katılarak budama konusunda bilgiler edinen Sefer Görgün isimli vatandaş, "2 gün derslerde budamanın detaylarını öğrendik. Bugün de bahçede öğrendiklerimizi uygulama şansı bulduk. Öğrendiklerimizi tatbik etmek çok faydalı oldu. Tepebaşı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Ayten Kuruoğlu isimli katılımcı ise "Organik şekilde kendi bahçemde meyve yetiştirmek istediğim için bu eğitimlere katıldım. Gerçekten çok faydalı oldu. Derslerde öğrendiklerimizi bahçede uygulayarak pekiştirdik. Yeniden düzenlenirse bilgilerimi tazelemek ve kendimi geliştirmek için katılmak isterim, çok memnun kaldım. Artık ağaç budamasında neler yapıldığını ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini biliyorum" diye konuştu.

Öte yandan kursiyerlere Tepebaşı Belediyesi tarafından hazırlanan ve budama bilgilerinin görseller ile anlatıldığı kitaplar dağıtıldı. Daha önce düzenli olarak kırsal mahallelerde gerçekleştirilen budama eğitimlerinin, bu yıl itibari ile kent merkezinde de yapılacağı belirtilirken vatandaşlara ilerleyen günlerde katılım belgeleri verilecek.
Kaynak: İHA