Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'nden Kuşlara Yuva

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ormanlık alanlarda yaşayan kuşların barınması ve çoğalması için doğaya kuş yuvaları asıldığı bildirildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'nden Kuşlara Yuva
Türkmen Orman İşletme Şefliği tarafından okul öğrencilerinin de katılımı ile zararlı böceklerle mücadelede önemli yer tutan kuşlar için doğaya kuş yuvaları asıldı. Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin ağaçlara yuva astığı etkinlik ile doğal dengeye katkı sağlandı. Aynı zamanda öğrencilerin de keyifli ve anlamlı bir gün yaşamalarına vesile oldu.

Türkmen Orman İşletme Şefi Timuçin Özdemir, öğrenciler ile yapılan etkinliğin güzel ve verimli şekilde geçtiğini belirterek, “Orman zararlılarıyla mücadelenin bir şekli de ormanlarımıza astığımız kuş yuvalarıdır. Ağaçlara yuva asarak kuşlarımıza hem yaşamlarını sürdürebilmeleri için yuva oluşturuyor hem de orman ağaçlarına zarar veren böcek türlerini yiyerek beslenen kuşlar ile ağaçların sağlıklı büyümelerini sağlıyoruz. Böylelikle kuşlar sayesinde ilaçlı mücadele yapmamız gerekmiyor. Etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize umarız faydalı bilgiler aktarabilmişizdir. Ayrıca emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ormanların sağlığının korunmasının yanı sıra olumsuz dış etkenler nedeniyle üreme ve barınma ortamları bozulan kuşlar için, güvenli ve korunaklı yaşam ortamları oluşturulduğunu belirttiler.(EFE)
Kaynak: İHA