Kandıra'dan Kısa Kısa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Kandıra Halk Eğitim Müdürlüğünce ilçede okuma yazma bilmeyen 2 bin 778 kişi için kurs açıldı.

Kandıra Halk Eğitim Müdürü Ayhan Kazancı, yaptığı açıklamada, Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile köylerde ve mahallelerde okuma yazma bilmeyen bütün vatandaşların okur yazar olmaları için çalışma başlatıldığını belirtti.

Vatandaşlara, el broşürleri, bilboardlar ve anonslarla ve bire bir ulaşarak okuma yazma seferberliği için bilgilendirme yaptıklarını ifade eden Kazancı, "TÜİK verilerine göre, Kandıra’da 2 bin 778 kişi okuma yazma bilmiyor. Biz bin 650 kişiye ulaştık. Birinci kademe olarak 80 saatlik kursu bitiren vatandaşlarımız okuma yazma belgesi alacak." diye konuştu.

- Yelkencioğlu Konağı hizmete açıldı

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde restore edilen tarihi konak hizmete açıldı.

Kandıra Belediyesi ile Yelkencioğlu ailesi arasında 2 yıl önce konağın 100 yıl müze ve kültür merkezi olarak kullanılmasına ilişkin protokolle bir yıl önce başlayan restore çalışması tamamlandı.

Törende konuşan Kandıra Belediye Başkanı Ünal, konağın müze olarak kullanılmasının ilçe adına önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, protokol mensupları müzeyi gezdi.

Kaynak: AA