Hijyen Eğitimi İşbirliği Protokolü Yenilenecek

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, esnaf ve gıda iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi işbirliği protokolünün 2 yıl daha uzatılacağını bildirdi.

Cırıt, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ile 16 Ocak Mart 2016'da imzaladıkları hijyen eğitimi programları işbirliği protokolü ile gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, yiyecek içecek hizmetleri sunan hizmet birimlerde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde, insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik kurslar düzenlendiğini belirtti.

Açılan kurslarda bugüne kadar 5 bin 891 kişiye eğitim verilerek sertifika verildiğini kaydeden Cırıt, ihtiyacın devam etmesi nedeniyle protokolün yenilenerek 2 yıl daha uzatılacağını ifade etti.

Cırıt, bu konuya ilişkin yeni protokolün, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Emin İnağ'ın katılımıyla Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arda Toplantı Salonu'nda yarın saat 14.30'da imzalanacağını bildirdi.

Kaynak: AA