'Hepsinden Daha Başarılıyız'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: 'Hangi dönemle istiyorlarsa karşılaştırabiliriz. Hepsinden daha başarılıyız hamdolsun' 'Ankara'da bir vesayet rejimi vardır. Vesayet rejimi orada durur, görüntüleri anayasal kuruluşlar ama derinlere doğru inmiş bir yapı var. Buradan seçip gönderdiklerinizin başına çorap örerlerdi Ankara'da. Bunu daha önce rahmetli Menderes'e yaptılar. Bu milletin yüzde 54'le yüzde 57'lerle seçtiği bir insanı neden idam ettiler? Sonra muhtıralar, 80 ihtilali, 28 Şubat. Kim yapıyordu bunları? Ankara'daki o vesayetçi yapı. İşte onu devirmek bize nasip oldu. Başta Recep Tayyip Erdoğan gibi bir yiğide nasip oldu'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin 15 yıldır iktidarda olduğunu ve önceki hükümetlerden daha başarılı olduklarını belirterek, "Hangi dönemle istiyorlarsa karşılaştırabiliriz. Hepsinden daha başarılıyız hamdolsun." dedi.

Üsküdar Belediyesi Yazarlık Okulu Sertifika Töreni'nde konuşan Özhaseki, gençlerin dertlerini, meramlarını güzel bir şekilde anlatmasının önemli olduğuna vurgu yaparak, kendilerini bu alanda geliştirip yeteneklerini haktan yana kullanmalarını istedi.

Özhaseki, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilk tanıştığı ana değinerek, şunları anlattı:

"1990'lı yılların başında İstanbul'a ticarete geldiğimde beni bir yemeğe götürmüşlerdi. Yemekte uzun boylu birisi geldi, bizim masaya selam verdi ve 'Oturabilir miyim?' dedi. 'Buyurun' dedik 'Ben Recep Tayyip Erdoğan, Refah Partisi İl Başkanıyım, tanışabilir miyiz?' dedi. Masadakilerden hiç kimse Refah Partili değil ve hiç kimse Tayyip Bey'i tanımıyor. Orada kendisi tanıtıp, herkesle tanıştıktan sonra -ki bizim müşterek dostlarımız çıktı- derdini, meramını anlattı. Giderken de dönüp bana dedi ki 'Siz misafirsiniz, bir hizmetim olur mu?' diye sordu. Gittikten sonra orada oturanlar dediler ki 'Bunlar ne biçim adamlar, hiç tanımadığı masaya gelip selam verip tanışıyor, medeni bir şekilde derdini anlatıyor. Sonra da 'Sana bir hizmetim olur mu?' deyip gidiyor. Bu adamlar iktidara gelir arkadaş.' dediler. Mücadele böyle bir mücadele. Eğer iyi niyetle yola çıkmışsanız, gayret ederseniz Allah elinizden tutuyor, gören gözünüz, yürüyen ayağınız oluyor, işiniz rast gidiyor."

AK Parti'nin 15 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Özhaseki, gururla, başları dik şekilde önceki hükümetlerden daha başarılı olduklarını söyleyebilecekleri dile getirdi.

Ulaşımda, sağlıkta, ekonomide ve diğer alanlarda daha başarılı olduklarını belirten Özhaseki, "Hangi dönemle istiyorlarsa karşılaştırabiliriz. Hepsinden daha başarılıyız hamdolsun. Ankara'da bir vesayet rejimi vardır. Vesayet rejimi orada durur, görüntüleri anayasal kuruluşlar ama derinlere doğru inmiş bir yapı var. Buradan seçip gönderdiklerinizin başına çorap örerlerdi Ankara'da. Bunu daha önce rahmetli Menderes'e yaptılar. Bu milletin yüzde 54'le yüzde 57'lerle seçtiği bir insanı neden idam ettiler? Sonra muhtıralar, 80 ihtilali, 28 Şubat. Kim yapıyordu bunları? Ankara'daki o vesayetçi yapı. İnsanlar kendi hür iradeleriyle kendilerine benzeyeni seçiyorlar. Ankara'daki yapı bundan rahatsız oluyordu. Herkes de biliyor, kimse bunun altından kalkamıyordu. İşte onu devirmek bize nasip oldu. Başta Recep Tayyip Erdoğan gibi bir yiğide nasip oldu. Kolay iş değil. İnançların üzerinde bir baskı vardı. Küçücük çocuklar okul kapılarından içeri alınmıyor. Düğün salonunda çocuğunun düğününü yapan anne içeriye giremiyordu. İzmir'de orduevinde çocuğunun düğününe giremeyen annenin durumu televizyonlara yansımıştı. Böyle zulümlere de son verdik. Bunları yapmak çok kolay olmadı." şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki, yasaklarla mücadele ederken büyük zorluklar ve sıkıntılarla karşılaştıklarını ve kendilerine yapılmadık kötülük ve zulüm bırakılmadığını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan bazı toplumsal olaylardan örnekler veren Özhaseki, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet mitingleri çok masumane mitingler değildi. O muhtıralar, parti kapatma davaları, 17/25 operasyonu, daha sonrakilerin hiçbiri masum olaylar değildi. Gezi olaylarında 12 ağacın yer değiştirmesi miydi hikaye? İşte o günlerde Allah beni de affetsin, bizim içerisinde bulunduğumuz arkadaş grubu dedi ki 'Gençlere sert davranmayalım, anlayışla yaklaşalım, ne dediklerini bir dinleyelim.' Ankara'ya temsilcileri geldi. Biz şöyle bekliyoruz; '12 tane ağaç yer değiştirdi, biz hükümete ceza kestik, 12 milyon tane ağaç dikin.' Eyvallah başımızın üstüne. Fakat istekleri şuydu arkadaşlar: 'Bir nükleer tesisi durdurun, oradan asla enerji elde etmeyeceksiniz. İki, 3. Havalimanı'nın inşaatını durdurun. Üç, köprüleri durdurun.' Bu istekler yurt dışında Türkiye'yi istemeyen ülkelerin istekleri. Bunun ağaçla, Taksim'le bir ilişkisi yok ki. Bu işin abartıldığı sırada faizleri yüzde 52'ler civarındaydı. IMF'ye borcumuz bitmiş, acayip yatırımlar yapılıyor. Dünyada 455 nükleer tesis var. Paris'in, Londra'nın, Madrid'in etrafında var, biz neden yapmayacağız? Hiçbirisi masum işler değildi. Hele hele en son yaptıkları darbe girişimi. 40 yıl bu milletin içinde kalmışlar, 'dindarız' deyip en alıngan yerimizden vurmuşlar bizi. Sonra da gerçek yüzleri ortaya çıktı. Ortaya dökülenlerden anlıyoruz ki İslam'la ilgileri yokmuş. Sahtekarlık bunlarda, iftira bunlarda, gözetleme bunlarda, çalma bunlarda, ikiyüzlülük, yalancılık, riya, masum insanları öldürmek de bunlarda. Bu saydıklarımızın hangisi Kur'an'da yer alır?"

Bakan Özhaseki konuşmasının ardından Yazarlık Okulu öğrencilerine sertifikalarını verdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de Özhaseki'ye günün anısına hediye takdim etti.
Kaynak: AA