Havza Emniyet Müdürlüğünden Muhtarlara Bilgilendirme

Havza Emniyet Müdürlüğü tarafından Toplu Destekli Polislik çalışmaları kapsamında muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Havza Emniyet Müdürlüğü binasında İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıda, metruk binalarla ilgili ve ilçe dışından seyyar satıcı gibi gelebilecek dolandırıcı ve hırsızlara karşı alınması gereken önlemler konusunda bilgi verildi.

Toplum Destekli Polislik Şube'de görevli Özkan Cinbek tarafından 155 Polis İhbar hattının kullanımı anlatılan toplantıda, hırsızlıklar ve telefonla dolandırıcılığa karşı yapılabileceklerle ilgili görüş ve öneriler de alındı.

Toplantıda, iş yeri, apartman ve site sakinlerine imkanları ölçüsünde güvenlik kamerası taktırmaları konusunda tavsiyede bulunulması da istendi.

Kahyaoğlu, mahalle sakinlerinden metruk binalara şüphelilerin girdiğini veya rahatsız oldukları yönündeki şikayetler geldiğini belirterek, "155 Polis İhbar hattının aranması önemli. Yaz aylarının gelmesi ve ilçemizin yol güzergahında olması sebebiyle çevre il ve ilçelerden seyyar satıcı kimliği altında dolandırıcı ve hırsızlar gelebilir. İkamet sahiplerinin bu konularda bizleri bilgilendirmesi, olası istenmeyen olayların önüne geçecektir." dedi.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla düğünlerin başlayacağını dile getiren Kahyaoğlu, "Düğünlerde istenmeyen olayların başında gelen tabanca, kurusıkı tabanca ve havai fişek atma olaylarının engellenmesinde muhtarlarımızdan ricamız, düğün sahiplerini bu konuda bilgilendirmeleridir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA