Halit Yılmaz Ve Hakan Süer Kartepe'de Afrin'i Anlattı

KOCAELİ –Kartepe Belediyesi, Afrin Operasyonu Zeytin Dalı Harekatı’ndaki canlı izlenimlerini anlatmak üzere haberciler Halit Yılmaz ve Hakan Süer’i misafir etti.

Halit Yılmaz Ve Hakan Süer Kartepe'de Afrin'i Anlattı
Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide Afrin Operasyonu Zeytin Dalı Harekatı hakkında Suriye sınırına giden habercilerden Halit Yılmaz ve Hakan Süer, deneyimlerini Kartepeli gençlerle paylaştı. Söyleşi saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ardından İstasyon Park Camii İmam Hatib-i Necat Açıkgöz tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin okunması ile başladı.

Afrin’de yapılan operasyon görüntülerinin izlenmesi sonrasında söz alan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Ülkemizin en önemli gündemi için bir araya geldik. Bayrağımızın inmemesi, ezanın dinmemesi, sınırlarımızın güvenliği, gençlerimizin, çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah hepsinden razı olsun. Söz konusu vatan olunca bir ve beraber oluyoruz. Bu durumu milletimiz her zaman göstermiştir. Türklerin Anadolu’ya çıkmasından bu yana tuzaklar bitmemiştir. Terör örgütlerine yönelik operasyonlarla 7 düvele karşı mücadele ediyoruz. Osmanlı Tokatı Afrin’de vurulmaya başlandı. Türkiye eski Türkiye değildir. Allah Mehmetçiğimize en kısa sürede zafer nasip eylesin. Ayaklarına taş değmeden dönmelerini nasip etsin” dedi.

Başkan Üzülmez’in ardından söz alan Halit Yılmaz, “Burada yaşayan insanları korkutarak kendi paçavralarını asarak sömürüye başlıyorlar. Terör örgütlerinin bir çok ismi vardır bunların hepsi teröristtir. İsminin önemi yoktur. Irak’ın kuzeyinden Suriye’nin kuzeyinden Akdenize kadar terör koridoru açmak istediler. Sınırın ötesinde terör varsa bunu durdurmak durumundayız. Suriye’de teröristler Türk askerinin karşısına uyuşturucu alarak çıkıyor” diye konuştu.

Hakan Süer de, “Suriye yönetimi çatışmadan Afrin’i terör örgütüne bıraktı. 2012 yılından itibaren terör örgütünün üç tane eğitim kampı bulunuyor. Ülkemizde yaşanan terör olaylarında Afrin’de eğitim alanlar tarafından yapılıyor. Teröristler yöre halkını Türk askerine karşı kalkan olarak kullanmaktan çekinmiyor. İnsanların üzerlerine oturdukları yerlere bomba koyarak Mehmetçiğimizi tuzağa düşürmeye çalışıyorlar” açıklamasında bulundu.

Söyleşi sonrasında Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, TRT Kocaeli Temsilcisi Halit Yılmaz ve A Haber Kocaeli Temsilcisi Hakan Süer’e Kartepe’nin simgesi kar tanesi hediye etti.
Kaynak: İHA