Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Daniş, Özbekistan'da

Mehmet Daniş, Taşkent'te devam eden Uluslararası Tarım Fuarı'nı ziyaret etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te devam eden Uluslararası Tarım Fuarı'nı ziyaret etti.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ile fuarı gezen Daniş, katılımcı Türk şirketlerinin stantlarını ziyaret etti.

Fuar kapsamında Sera Konstrüksiyon, Donanım ve Ekipman Üreticileri ve İhracatçıları Derneği (SERKONDER) tarafından Özbek çiftçiler için düzenlenen eğitim seminerine de katılan Daniş, SERKONDER Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aytekin ve Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Silleli ile bir araya geldi.

Daniş, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, fuara katılan firmaların yüzde 20'sinin Türk şirketleri olduğunu anımsatarak, Türkiye'nin tarım sektöründeki en iyi firmaların bu fuara büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. Daniş, son dönemde bakanlık olarak çeşitli ülkelerde 12 iş forumu düzenlediklerini, gelecek dönemde Özbekistan'da da iş forumu düzenlemeyi planladıklarını bildirdi.

Son dönemde Türkiye ve Özbekistan arasındaki ilişkilerin çok iyi geliştiğine işaret eden Daniş, yakın dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özbekistan'a planlanan ziyaretinin ikili ilişkilerde milat olacağını vurguladı. Daniş, Özbekistan ile Türkiye'nin yakınlaşmasının bu ülkedeki tarım sektörünün gelişmesine büyük katkı sağlayacağını, Türkiye'nin bu konuda çok iyi bir model olduğunu söyledi.

Büyükelçi Ahmet Başar Şen de Özbekistan'daki ekonomik atılım çerçevesinde tarımın öneminin daha da arttığını kaydetti. Özbekistan'da ihracata yönelik tarımın geliştirilmesi için önemli yatırımlar yapıldığını belirten Şen, bu konuda büyük başarılara imza atan Türkiye'nin, Özbekistan'a elinden gelen katkıyı yapacağını vurguladı.

Daniş ve beraberindeki heyet, bugün Özbekistan Tarım Bakanlığı'nda da görüşmelerde bulunacak.

Kaynak: AA