Germencik'te Kadın Konulu Konferans Düzenlendi

Aydın'ın Germencik ilçesinde ilçe müftülüğü tarafından "Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın" konulu konferans düzenlendi.

İlçe Müftlüğü tarafından Diyanet Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansa, İl Müftü Yardımcısı Enise Erkoç konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Erkoç, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılı tema olarak "Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın" konusunu seçtiğini anımsattı.

Erkoç, "Toplumun çekirdeğini oluşturan ailelerimizin gidişatının pek iyiye gitmediğini görüyoruz. Medyadan, haberlerden yakından takip edebiliyoruz. Böyle bir durumda bizim gerçekten unuttuğumuz bazı değerleri hatırlamamız gerekiyor. Kadınların ne gibi hakları var. Aile olmak ne demektir. Aile reisi olmak ne demektir. Bütün bunlar aile olarak, değer olarak aileye bakışımızın gerçekten yeniden yorumlamamız gerekiyor. Bakışımızı değiştirmemiz gerekiyor. Unuttuğumuz değerler var." dedi.

İlçe Müftüsü Recep Çalışkan da şunları kaydetti:

"Biz kadınlarımıza, eşlerimize, kızlarımıza değer veriyoruz. Lütfen sizler de kendilerinize değer verin, siz değerlisiniz. Fatih'i, Yavuz Sultan Selim'i, Abdülhamid'i yetiştiren, doğuran bunlar kadındı, kadınlar olmazsa biz olmayız."

Kaynak: AA