FETÖ Sanığı Çifte Hapis Cezası

Malatya'da, örgütün mahrem imamı olduğu iddia edilen sanığa 10 yıl, eşine ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan ve örgütün mahrem imamı olduğu iddia edilen sanık 10 yıl, eşi ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma" suçlarından tutuklu yargılanan ve meslekten ihraç edilen öğretmen Hamza Uruç ile tutuksuz sanık eşi Ayşe Uruç ve avukatı hazır bulundu.

Cep telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock tespit edilen ve FETÖ'nün mahrem imamı olduğu iddiasıyla yargılanan Hamza Uruç ve eşi, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Terör örgütü üyesi olmadığını, hakkındaki raporlar, tanık beyanları ve "mahrem imam" suçlamasını kabul etmediğini belirten Uruç çifti, tahliye talebinde bulundu.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların ByLock kullanıcısı olmaları, Bank Asyadaki hesap hareketliliği, örgütle bağlantılı dernek üyeliği ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılmasını talep etti.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Hamza Uruç'a "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 10 yıl, eşi Ayşe Uruç'a ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Heyet, Hamza Uruç'un tutukluluk halinin devamı, eşinin ise hüküm kesinleşinceye kadar adli kontrolünün devamını kararlaştırdı.
Kaynak: AA