Ferrero Firması Tarafından Düzenlenen Fotoğraf Yarışmasının Birincisine Ödülü Verildi

Türkiye’de gelecek kuşakların fındıkla ilgilenmesini sağlamak amacıyla çeşitli sosyal çalışmalar yapılıyor.

Ferrero Firması Tarafından Düzenlenen Fotoğraf Yarışmasının Birincisine Ödülü Verildi
Bu kapsamda Ferrero firması tarafından 5 yıl önce uygulanmaya başlanan ‘Değerli Tarım’ kapsamında Trabzon, Giresun Ordu, Düzce ve Sakarya illerindeki bazı okullarda öğrencilere, fotoğrafçılıkla ilgili temel bilgiler verilip fotoğraf yarışması düzenlendi.

Eğitimler sonrası Trabzon Çarşıbaşı Anadolu Lisesi, Giresun Yağlıdere Anadolu Lisesi, Ordu Gürgentepe Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi öğrencileri çektikleri fotoğraflar ile yarışmaya katıldı.

Giresun Yağlıdere Anadolu Lisesi’nde yarışmaya katılan 20 öğrencinin katılımı ile yapılan yarışmada 9. Sınıf öğrencisi Şevval Ünlü ‘Fındık ve yaşam’ adlı fotoğrafı ile birinci oldu.

Yarışmada birinci olan öğrenciye Ferrero Değerli Tarım Ordu-Giresun Bölge Müdürü Ömer Kürşat Yeşiloğlu ve Okul Müdürü Kamil Hekim tarafından verildi.

Hediye ve sertifikalının verilmesinin ardından proje hakkında bilgiler veren Değerli Tarım Ordu-Giresun Bölge Müdürü Ömer Kürşat Yeşiloğlu “Proje kapsamında burada yaptığımız etkinlikleri, sosyal ve zirai uygulamaları bölgemize tanıtmayı hedefliyoruz. Şu anda okulumuz ile ortak yürüttüğümüz proje içerisinde öğrencilerimize fotoğraf üzerine verdiğimiz eğitim sonrası çektikleri fotoğraflar üzerinden bir değerlendirme yaparak bu alanda ki kabiliyetlerini ve başarılarını görmeyi amaçladık. Burada fındık ve fındık tarımından ziyade çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmayı hedefledik” dedi.

Yarışmadan birinci olan Şevval Ünlü ise Ferrero firmasına teşekkür ettiğini belirterek ”Öncelikle kamera ile ilgili profesyonel bir eğitim verildi ve çekim esnasında da verilen eğitimi uygulayarak fotoğrafları çektik” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Değerli Tarım Ordu-Giresun Bölge Müdürü Ömer Kürşat Yeşiloğlu ve Sürdürülebilirlik Uzmanı Ümit Özdemir öğrencilere başarılar diledi.
Kaynak: İHA