Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Açıklaması

Eyyübiye Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen sürdürülebilir turizm ve yerel kalkınma forumu sonrası kentte bulunan misafirlere Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik mekanları tanıtıldı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Açıklaması
Eyyübiye Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (Uclg-Mewa) sürdürülebilir turizm ve yerel kalkınma forumu sona erdi. Kentte bulunan misafirlere Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik mekanları tanıtıldı. 2 gün süren ve inanç turizmi, sürdürülebilir turizm, dirençli ekonomi, gastronomi turizmi, jeotermal turizmi, kültür turizmi ve doğa turizmi konularının ele alındığı forum sonrası, kentte bulunan misafirlere, başta Balıklıgöl Dergah Platosu, Tarihi Çarşılar, Göbeklitepe, Şanlıurfa Mozaik Müzesi ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzeleri gezdirildi. Beraberindekilerle birlikte müzeyi gezen Ekinci, misafirlere Şanlıurfa’nın tarihi mekanları hakkında da bilgi verdi. Şanlıurfa’nın turizm potansiyelini harekete geçirmek için uğraş içerisinde olduklarını belirten Ekinci, bu konuda tüm paydaşların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Arkeoloji Müzesinde misafirlere Şanlıurfa hakkında bilgiler veren Ekinci, "Uclg-Mewa Kültür Komitesi Başkanı olarak 13 ülkeden misafirlerimizi Şanlıurfa da ağırlıyoruz. Bu kapsamda da forumumuzu gerçekleştirdik. Bugün de tarihi mekanları gezip onlara ilimizi tanıtıyoruz. Şu anda da Şanlıurfa Arkeoloji müzesindeyiz. Bu gezi vasıtasıyla hem şehrimizi tanıtıyoruz hem de gelen misafirlerin görmedikleri mekanları görmelerini sağlıyoruz. Açık hava müzesi olan Şanlıurfamızı da daha iyi bir şekilde tanıtmış oluyoruz. Gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA