Ereğli Belediyesi Ağaçlandırma Çalışmalarını Sürdürüyor

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ağaçlandırma çalışmaları kapsamında fidanları toprakla buluşturmaya devam ediyor.

Ereğli Belediyesi Ağaçlandırma Çalışmalarını Sürdürüyor
Toros Mahallesi Toki Mevkisinde düzenlenen fidan dikme programına Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Teşkilatı mensupları, askerler, STK temsilcileri, kurum müdürleri, Polis Okulu ve çeşitli okullardan öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Bu yıl da fidanları toprakla buluşturuyoruz. Öncelikle vatan toprakları için hem yurt içinde hem de yurt dışında mücadele veren kahraman askerlerimiz var. Vatan toprağı kutsaldır. Bizler bunu böyle biliyor, ilelebet de böyle bilinmesini istiyoruz. Allahü Teala tüm Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Vatan toprakları korunmaya çalışırken bizler de bu toprakların kıymetini bilerek ağaç dikmeli, diktiğimiz ağaçları yetiştirmeliyiz” dedi.

“4 yılda yaklaşık 150 bin fidan toprakla buluştu”

“Şehrimizin yeşillenmesi için çalışmalarımız sürüyor” diyen Başkan Özgüven, “4 yıl zarfında yaklaşık 150 bin fidanı toprakla buluşturduk. Şu anda yaklaşık bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Rakamsal verilerin yanı sıra dikilen fidanların kaçının tuttuğu, kaçının bakımı yapılarak yetiştirildiği daha önemlidir. Bu noktada Ereğli Belediyesi olarak diktiğimiz fidanların bakımlarını yaparak yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Toros Mahallemizde dikimini gerçekleştireceğimiz fidanların yanı sıra buraya sosyal donatılar da yaparak Ereğlili hemşehrilerimizin temiz hava alabilecekleri, buraya gelip vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturacağız. Diktiğimiz bu fidanlarla geleceğe daha güzel, daha yeşil bir Ereğli bırakmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran da, “Dikilecek fidanlarla daha temiz havaya ve daha rahat bir yaşama kavuşacağız. Bu konuda tüm Ereğlililerin son derece duyarlı olması gerekiyor. Fidanları dikmekten çok korumak da önemlidir” dedi.

Program, katılımcıların yaklaşık bin fidanı toprakla buluşturmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA