Buca'da Beden Dersleri Yüzme Havuzuna Taşındı

Çocuk ve gençlerin boş zamanlarını doğru değerlendirebilmeleri için sporu her alanda ulaşılabilir kılan, “Buca’da yüzme bilmeyen kalmayacak” hedefiyle açtığı ücretsiz yüzme kurslarında 4 yılda 32 bin Bucalıya yüzme öğreten Buca Belediyesi, kentteki liselerin beden eğitimi derslerini havuza taşıdı. Beden eğitimi derslerini Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda uzman eğitmenlerden alan liseli öğrenciler, hem yüzme öğrenmenin hem de kış aylarında havuz keyfi yaşamanın mutluluğunu yaşıyor.

Buca'da Beden Dersleri Yüzme Havuzuna Taşındı
Buca Belediyesi spor alanında hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapan Buca Belediyesi, imzalanan protokol çerçevesinde kent genelindeki liselerin beden eğitimi dersleri için olimpik yüzme havuzu tesislerinin kapılarını açtı.

Geçtiğimiz 4 yılda Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Tenis Kulüp tesisleri ve yaz aylarında mahallelerde kurulan portatif havuzlarda 32 bin Bucalıya yüzme eğitim veren Buca Belediyesi, şimdi de ilçede eğitim gören lise öğrencilerinin beden eğitimi derslerini yüzme sporu ile renklendirecek. Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda hayata geçirilecek proje Buca 85.Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri ile başladı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina projenin açılışını Buca İlçe Milli Eğitim Süleyman Can, Bucaspor Başkanı Ahmet Doğan, Buca 85. Yıl Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Basri Karaoğlu ve yüzlerce öğrenciyle birlikte yaptı. Başkan Piriştina, geleceğimiz olan çocuk ve gençlerin eğitimine destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirtirken, “ Umuyorum bu havuzda nice şampiyonlar yetişir, Bucamızın göğsünü kabartırlar” diye konuştu.

Buca 85. Yıl Anadolu Lisesi’nden 130 öğrenciyle başlayan projenin Gürçeşme Anadolu Lisesi’nden 482 öğrencinin katılımıyla geliştiğini ifade eden Başkan Levent Piriştina, çalışmanın kentteki diğer liselerin katılımıyla daha da yaygınlaştırılacağına inandığını söyledi.



Proje sayesinde profesyonel eğitmenlerden teorik ve pratik eğitim alan liseli öğrenciler, okul dışındaki bir alanda kendilerini geliştirmenin ve yepyeni dostluklar edinip, kaynaşmanın keyfini yaşamaya başladı.

Kaynak: İHA