Bisiklet Firmaları, Madde Bağımlılığına Karşı Buluşacak

'Unibike Expo 2018' fuarı, 'Madde bağımlılığına hayır' sloganıyla 29 Mart1 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Türkiye'nin en önemli bisiklet ve bisiklet ekipmanları fuarı "Unibike Expo 2018", önemli bir sosyal sorumluluk mesajıyla gerçekleştirilecek.

Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 29 Mart-1 Nisan tarihlerinde düzenlenecek fuar, "Madde bağımlılığına hayır" sloganıyla yapılacak.

Dünyadan ve Türkiye'den 40'ın üzerinde firmanın katılacağı organizasyonun düzenleyicisi Thor Expo Fuarcılık firmasının yöneticilerinden Ömer Kafkas, 100 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini dile getirerek, "Ülkemizde bisiklet artık sadece bir karne hediyesi olmaktan çıkarak, ulaşımda, sporda, kültürde, turizmde farklı yönlere doğru olumlu yönde ivme kazanmaktadır. Başta Cumhurbaşkanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız olmak üzere pek çok kurum ile kuruluş, sağlıklı yaşam için bisiklet sporunun yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla her yıl binlerce bisiklet dağıtımı gerçekleştirmektedir." ifadelerini kullandı.

Hem katılımcı hem ziyaretçi anlamında uluslararası potansiyeli en yüksek fuarlardan biri olmasını planladıklarına dikkati çeken Kafkas, "Unibike Expo 2018 ile dünyanın uygar ülkelerinde örneğini gördüğümüz bisikletin, ülkemizde de en önemli ulaşım aracı olması için ülke çapında yürütülen çalışmalara büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Bundan hareketle, ekip arkadaşlarımızla yaklaşık 1 yıl gece gündüz çalışarak özel bir deneyim alanı oluşturduk." diye konuştu.

Fuarda, festival konseptiyle hayata geçirilen özel alanlarda son model ürünlerin test sürüşleri yapılabilecek. Ayrıca, bisikletle en yavaş gitme yarışı, çılgın bisikleti sürme becerisi, aileler için tandem bisiklet yarışı gibi etkinliklerin yanı sıra, katılımcılara bisiklet, sağlık ve spor alanlarında teknolojik gelişmeleri yakından deneyimleme fırsatı da sunulacak.
Kaynak: AA