BEÜ'de 'Kadınlara Yönelik Spor Müsabakaları' Etkinliği

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Kadın ve Genç Girişimleri Destekleme Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinin (BEKGEM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında organize ettiği “Kadınlara Yönelik Spor Müsabakaları” sona erdi.

BEÜ'de 'Kadınlara Yönelik Spor Müsabakaları' Etkinliği
14-15 Mart tarihlerinde üniversitenin çok amaçlı spor salonunda yapılan müsabakalar çekişmeli maçlara sahne oldu. Turnuva sonunda voleybol branşında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) birinci, Hizan MYO ikinci, Sağlık Yüksekokulu da üçüncü olurken, basketbolda ise BESYO birinci, Hizan MYO ikinci oldu. Ayrıca bireysel müsabakalarda satrançta Sağlık Yüksekokulu Diyetisyenlik Bölümü öğrencisi Elif Adıgüzel, masa tenisinde ise Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Melek Atış birinci oldu.

Ödül töreninde konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, turnuvanın çok coşkulu geçtiğini ifade etti.

Dereceye giren takım ve sporcuları tebrik eden Rektör Yardım, üniversitelerin önemli bir görevinin de kültürel ve sportif etkinlikler düzenlemek olduğunu söyledi.



Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Yardım, üniversite olarak bu tür etkinliklere her zaman destek olduklarını ve destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

BEKGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Kızıltaş ise, etkinliğe destek veren başta Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım olmak üzere herkese teşekkür etti. BEKGEM olarak böyle önemli bir gün adına organize edilen turnuvayı düzenledikleri için çok mutlu olduklarını ifade eden Kızıltaş, bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirtti.

Dereceye giren takım ve sporculara ödülleri BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli ve BEKGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Kızıltaş tarafından takdim edildi.
Kaynak: İHA