Belediyenin Kurslarına Gençlerden Yoğun İlgi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan gençlik merkezinin kurslarına gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından açılan İngilizce, Almanca, grafik ve tasarım, kara kalem, müzik, okur yazar ve YKS kursları olmak üzere açılan toplam 12 kursa gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman, gençleri önemsediklerini belirtti.

Mardin'de genç nüfusun yoğun olduğuna işaret eden Vali Yaman, "Gençlik varsa gelecek var diyerek genç dostu projeleri Mardin halkına hediye ediyoruz. Bu çalışmalardan birisi de 2 bin 700 metrekare kapalı alanda hizmet veren gençlik merkezimizdir. Açıldığından bu yana gençlerimizin gözdesi olan merkezimiz günde 3 bin evladımızı ağırlamaktadır." diye konuştu.

Alanında tanınmış önemli şahsiyetleri gençlerle buluşturduklarını hatırlatan Yaman, merkezden şu ana kadar 12 kursa 2 bin 724 genç müracaat ettiğini ve bunlardan 896 gencin faydalandığını ifade etti.

Yaman, "Biz gençlerimize yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Bu bağlamda bilgi evleri açmaya devam ediyoruz. Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerimizde de yakın zamanda büyük gençlik merkezleri açarak çocuklarımızı mutlu edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA