Aziziye'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Erzurum'un Aziziye ilçesinde yıllardır metruk halde bulunan iş yerleri, belediye tarafından yıkılıp, yerine kapalı semt pazarı, otopark ve engelsiz yaşam merkezinden oluşan bir sosyal tesis inşa edileceği bildirildi.

Aziziye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların talebi üzerine ilçedeki eski metruk halde olan iş yerleri kamulaştırılarak, yerine semt pazarı, otopark ve engelsiz yaşam merkezi bulunan bir sosyal tesis kurulacağı belirtildi.

Projeyle ilgili yapılan açıklamada, görüşlerine yer verilen Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, "Yıllardır metruk halde bulunan iş yerleriyle ilgili belediyemize vatandaşlar tarafından nahoş olaylar yaşandığı yönünde şikayetler geliyordu. Belediyemizin de gündeminde olan bölgeyle ilgili ekibimizle bir istişare toplantısı yaptık. Toplantının neticesinde bu metruk iş yerlerini kaldırarak, vatandaşlarımıza birçok yönden faydalı olacak bir yaşam merkezi oluşturmayı planladık." ifadelerini kullandı.

Başkan Orhan, yaşam merkezi projesi kapsamında yer alan kapalı semt pazarı sayesinde yaz ve kış aylarında rahatlıkla pazar alışverişlerinin yapılabileceğini ve pazar esnafının da açık havadan kaynaklı sorunlar yaşamayacağını aktardı.

Engelsiz yaşam merkeziyle de engellilere, ev kadınlarına, gençlere ve işsizlere yönelik eğitim merkezi veya eğitim atölyeleri kurmayı planladıklarını ifade eden Orhan, şöyle devam etti:

"Projemizle engellilere, çocuklara, kadınlara, yaşlılara ve gençlere yönelik bakım merkezi veya evler oluşturmayı hedefliyoruz. Dezavantajlı gruplar ve ailelerine yönelik toplum destek programlarının da yer alacağı merkezimizde gezici sağlık ve eğitim hizmetleri de vereceğiz. Bunun yanı sıra çocuklar ve gençlere yönelik çevre duyarlılığının ve geri dönüşüm bilinci ile çevre bilincinin oluşturulmasına ve yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetler içeren projelerimiz de bulunuyor."

Açıklamada ayrıca projenin yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Kaynak: AA