Asımın Nesli Hareketinden 'Diriliş Silsilesi' Konferansı

Kırşehir’de Asımın Nesli Harekatı, ’Diriliş Silsilesi’ adlı konferansla Çanakkale, Kut, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz’u anlattı.

Asımın Nesli Hareketinden 'Diriliş Silsilesi' Konferansı
Gençlik Üniversitesi vizyonuyla ilim ve eğitim, kültür ve sanat alanlarında çalışmalar yapan Asımın Nesli Hareketi Derneği,Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesinde Prof. Dr. Muhammet Gaffaroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Ertuğrul’un katıldığı konferansta öğrencilere, Çanakkale, Kut, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz’u detayları ile anlattı.

Asımın Nesli Hareketi Başkanı Mahmut Sami Doğancı, panelde yaptığı açıklamada, "Hepimizin kişisel hedefi ve kariyer planı var. Ancak biz büyük insan olmak istiyorsak sadece kendi nefsimiz ve geleceğimiz için değil milletimiz, memleketimiz ve medeniyetimiz için de planlar ve çalışmalar üretmeliyiz.

Ecdadımız Çanakkele’de, Kutta, İstiklal Savaşında büyük tarihler yazdı. Ama asıl büyük tarihi ilim ve sanat yolunda, gönüllerin fethi yolunda yazdı. Biz de 15 Temmuz’da millet olarak bize en büyük darbeleri vuran darbeler tarihini kapatarak büyük bir tarih yazdık"dedi.

Lisede gerçekleşen konferansta konuşan Prof. Dr. Muhammet Gaffaroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Ertuğrul ise Fatih Sultan Mehmet, Çanakkale Savaşı, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz’u anlattı.
Kaynak: İHA