Alaplı'dan Kısa Kısa

Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Engelliler Birliği Derneği işbirliğiyle engellilere yönelik Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kursu açıldı.

Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Alaplı İmam Hatip Lisesi'nde açılan kursu ziyaretinde yaptığı konuşmada, EKPSS'ye girecek engellilere başarılar diledi.

Milli Eğitim olarak engellilerin her zaman yanlarında ve destekçisi olduklarını ifade eden Çevik, şöyle konuştu:

"Anadolu Engelliler Birliği Derneğimiz tarafından EKPSS sınavlarına hazırlık için kurs talebi geldiğinde hiç düşünmeden Halk Eğitim Merkezimizin desteği ile İmam Hatip Okulumuzda kursumuzu açtık. İnşallah engelli kardeşlerimizin buradan alacakları kursla bu sınavda başarılı olmalarını ve daha iyi şartlarda çalışmalarını canı gönülden istiyorum."

Anadolu Engelliler Birliği Derneği Başkanı İsmail Korkut da Halk Eğitim Merkezine açtıkları kurstan dolayı teşekkür etti.

- Alaplı Belediyesinde toplu sözleşme imzalandı

Alaplı Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 50 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı.

Belediye Başkanı Nuri Tekin, imza töreninde, sendika ile yapılan görüşmeler sonucunda 50 kişiyi kapsayan sözleşme imzalandığını söyledi.

Çalışanları memnun edecek bir sözleşme imzaladıklarını belirten Tekin, "İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak işçimizi de düşünerek ücretlerde tatmin edici bir artış sağladık. Bölgemizdeki belediyeler içerisinde işçi ücretlerinde en yüksek artışı biz yaptık. İşçimizi memnun ettiğimiz için biz de mutluyuz, işçimiz de mutlu." diye konuştu.

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan da Başkan Tekin'e teşekkür etti.

Kaynak: AA