8. Ortadoğu İnşaat Fuarı Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

Diyarbakır’da 8. Ortadoğu İnşaat Fuarı, yapılan törenle ziyaretçilere kapılarını açtı.

8. Ortadoğu İnşaat Fuarı Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı
Çeşitli illerden 66 firmanın yer aldığı fuarın açılış programına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, DTSO Başkanı Ahmet Sayar, DTB Başkanı Engin Yeşil, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.



“Zaman Diyarbakır’da olma zamanıdır”

Fuarın açılışında konuşan Vali Güzeloğlu, Diyarbakır’ın böylesine bir fuara ev sahipliği yapmasını değerli ve önemli bulduğunu belirtti.

Diyarbakır’ın gelişmesinde, Diyarbakır’ın hedeflerine ulaşmasında ve kalkınmasının sürdürülebilir kılınmasında fuarların önemli olduğunun altını çizen Vali Güzeloğlu, “Fuarlar karşılıklı ticaretin, etkileşimin, buluşmanın ve ekonomik hareketliliğin hem hazırlayıcısı hem de göstergesi. Bu perspektifte bugün açılan fuarda katılımcı hem firmalar adına hem de bu firmalar ile ticarete konu olacak yerli ve yabancı bütün görüşmeler ve kurumlar adına inanıyorum ki çok önemli kazanımlar sağlayacak. Şüphesiz bu fuarın Diyarbakır’da olmasından ayrı bir anlamı olacak. Çünkü fuarın açılış başlığında ifade edildiği gibi Diyarbakır ezelden bugüne ve geleceğe ülkemizin Ortadoğu’ya açılan kapısıdır. Diyarbakır tarihi, stratejik ve lojistik önemiyle Ortadoğu’ya açılan Anadolu’nun hem ticari hem kültürel hem de sosyal buluşma noktasıdır ve işte onun için diyoruz ki zaman Diyarbakır’a yatırım zamanıdır. Zaman Diyarbakır’da olma ve geleceğe dönük bu gibi yatırımlarda yer alma zamanıdır. Çünkü Diyarbakır gerek kendi iç dinamiği ile gerek sahip olduğu birikimleri ve zenginlikleri ile bunu çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.



Diyarbakır gelişiyor, güzelleşiyor”

Diyarbakır’da yıkılan ve yok edilmek istenen bir kültürün yepyeni ve daha güçlü bir şekilde her boyutta hayat bulduğunu belirten Vali Güzeloğlu, “Sur ’un on bin yıla dayanan zenginliği, yapıdan altyapıya her boyutta gurur verici bir şekilde dimdik ayakta ve güçlü bir şekilde yeniden hayat bulmakta. Surdaki bu büyük değişimi de altyapıdan başlayarak üst yapıya sokak sağlıklaştırma altyapı iyileştirme tarihi Sur merkezinde Diyarbakır evlerinin gerçekleştirilmesi üç bine yakın iş yerinin cephe iyileştirmesi ve bin beş yüze yakın Sur’un mimarisi ve Diyarbakır geleneksel mimarisinin inşaat ve ihalesinin temel atma törenin gerçekleştirilmesi dahil inşallah Sur’dan hayat bulacak. Bütün bunlar gerçekleştiğinde Diyarbakır inşaatın gelenekselden moderne, altyapıdan üst yapıya çok önemli bir inşaat ve yatırım alanı olacak. Bizim buradan asıl işleteceğimiz husus daha ötesine, daha iyisine, daha güzeline doğru yol almaktır. Çevresel değerlerde kadim bereket kaynağı ve bereketin merkezi Dicle Vadisi’nin geliştirilmesi ve güzelleştirilmesinden başlayarak Diyarbakır’da çok güzel şeyler ve bu anlamda çalışmalar oluyor. Diyarbakır gelişiyor, Diyarbakır güzelleşiyor ve inşallah gelecek her güne bu güvenle yol alıyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile fuar ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuarda yer alan stantları gezen Vali Güzeloğlu, firma yetkililerinden stantlar hakkında bilgi aldıktan sonra alandan ayrıldı.
Kaynak: İHA