Türk Eximbank, ÇOSB'de İrtibat Ofisini Açtı

Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım: 'Türkiye’deki ihracat kredilerinin yüzde 46'sını biz veriyoruz. İşimizin önemli bir kısmı kredi diğeri de sigorta. 840 ihracatçımıza Eximbank'ın kredisini kullandırdık. İhracatçılarımızın ihtiyaç duyduğu fon desteğini de sağlıyoruz'

Türk Eximbank, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde (ÇOSB) irtibat ofisini açtı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çerkezköy ve ÇOSB'nin bölgenin en önemli sanayi bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

Bölgede son yıllarda sosyal faaliyet yatırımları ve eğitim yatırımları ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Ceylan, "Burada önemli ve değerli sanayicilere sahibiz. Eximbank ile beraberde sanayicilerimiz daha efektif şekilde çalışmış olacaklar. Önümüzdeki zamanlarda yeni bir şube ile Tekirdağ'daki sanayi ve ticaretin gelişmesi için katkılarda da bulunacaklardır. Böyle bir hizmeti getiren ÇOSB ve Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'a da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ise, bölgenin yaklaşık 20 milyar dolarlık bir cironun gerçekleştiği çok ciddi üretim alanı olduğunu belirtti.

ÇOSB'ye irtibat bürosunun ardından Türk Eximbank Ofisi'nin açılmasını beklediklerini aktaran Sözdinler, "Bölgemiz sanayicilerinin Türk Eximbank ile olan çalışmalarını hızlandıracak bugünkü irtibat bürosu açılışının bölgemiz sanayicilerine ayrıca yeni bir perspektif kazandıracağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım da, Türkiye'nin 52 bankası arasında kredi büyüklüğü bakımından 9’uncu sırada olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye’deki ihracat kredilerinin yüzde 46'sını biz veriyoruz. İşimizin önemli bir kısmı kredi diğeri de sigorta. 840 ihracatçımıza Eximbank'ın kredisini kullandırdık. İhracatçılarımızın ihtiyaç duyduğu fon desteğini de sağlıyoruz. Türkiye ekonomisi kabaca yüzde 7 büyürken, Türkiye ihracatı yüzde 10 büyürken, biz 2017'de bu dönüşümü gerçekleştirdik. Bu büyümede hükümetimizin desteğini de çok gördük. 2018’de 46 milyar dolarlık hedef belirledik, fakat bakanımız (Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi) 'bu hedefi 50 milyar dolara çıkarın' dediler. Biz de bize verilen her hedefi yakalamak adına çok çalışacağız. Tekirdağ'a toplam 316 milyon dolar destek verdik. 517 firmanın 172’si müşterimiz. Kredilerin yüzde 18’i ise orta-uzun vadeli. Bu coğrafyada açtığımız irtibat bürosu cidden çok önemliydi."

Konuşmaların ardından ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sözdinler ve Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım arasında imzalar atıldıktan sonra protokol üyeleri tarafından irtibat ofisinin açılış kurdelesi kesildi.
Kaynak: AA