Turgutlu'da Engellilere Özel Web Ve Grafik Tasarım Kursu

Turgutlu Belediyesi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Turgutlu Meslek Yüksek Okulu iş birliği ile engelli vatandaşların topluma kazandırılmasına yönelik başlatılan ’Engelsiz Web ve Grafik Tasarım Kursu’nun birincisi sona erdi.

Turgutlu'da Engellilere Özel Web Ve Grafik Tasarım Kursu
"Turgutlu Engelleri Aşıyor" projesi kapsamında Turgutlu Belediyesi ile MCBÜ Turgutlu Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile düzenlenen ’Engelsiz Web ve Grafik Tasarım Kursu’nu başarıyla tamamlanan birinci dönem kursiyerleri, sertifikalarını düzenlenen tören ile aldı. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile CBÜ Turgutlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Yalınız da yer aldı. Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Başkan Şirin, “Turgutlu Meslek Yüksek Okulumuz ile birlikte böyle bir projenin içerisinde yer almaktan dolayı çok mutluyuz. Engelli kardeşlerimize böyle bir kurs ile yetkinlik kazandırdık. Artık kendileri web sitesi kurulumu, yazılımı gibi işleri yapabiliyorlar. Ben kendilerini ve kurs hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Turgutlu MYO Müdürü Prof. Dr. Yalınız ise “Bilindiği üzere üniversitelerin görevi sadece araştırma geliştirme faaliyetleri değil. Bunun yanında topluma hizmette çok önemli görevlerimiz arasında. Bunu da en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu faaliyetlerimizde en büyük destekçimiz belediye başkanı Turgay Şirin’dir. Bugüne kadar ne tür talebimiz olduysa sağolsun her zaman yanımızda oldular. Bu projenin de engelli kardeşlerimiz açısından da iyi olduğuna inanıyorum. Bundan sonra bu tür projelerimiz devam edecek. Sizlerden gelen talepler anında değerlendirilecek. Elde ettiğiniz başarıdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Şirin ve Müdür Yalınız, kursiyerlere belgelerini takdim ederken, tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA