TİKA'dan Şili'de Camiye Tadilat Ve Donanım Desteği

Şili’nin başkenti Santiago’da bulunan ve ülkede yaşayan Müslüman azınlığın en büyük ibadethanesi olan As-Salam Camii’nin tadilatı ve donanımı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılında Şili seyahati sırasında ziyaret ettiği ve bölge Müslümanları ile buluştuğu As-Salam Camii’nin dış cephe boyası, çatı değişimi, abdesthane ve yemekhanesinin yenilenmesi gibi tadilat işleri TİKA tarafından gerçekleştirildi.

Proje kapsamında ayrıca camiye güvenlik sistemi kurulumu ve kadınlar bölümünün donanımının yenilemesi gibi desteklerde de bulunuldu.

Türkiye’nin Santiago Büyükelçisi Gülin Dinç, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun ve beraberindeki TİKA heyeti, Müslüman Cemiyeti Başkanı Kemal Sufan ile şehirde yaşayan Müslümanlar, As-Salam Camii’ni ziyaret etti. Büyükelçi Dinç, Şili’de yaşayan Müslümanlara desteğin her zaman süreceğini dile getirdi.

TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Nurdun ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile harekete geçilerek TİKA tarafından gerçekleştirilen tadilat ve donanım projesinin ülkede yaşayan tüm Müslümanlara bir armağan olduğunu belirterek, böyle bir vesile ile Şili’de bulunuyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Cami yönetimi ve Şili Müslüman toplumu adına söz alan Sufan ise, Türkiye’nin dünyanın her yerinde yaşayan Müslümanlara umut olduğunu söyleyerek, katkılarından dolayı Türkiye halkına teşekkürlerini sundu.

Heyet, yapılan konuşmaların ardından tadilat hakkında ayrıntılı bilgi aldı ve yemekte Şili’deki Müslüman halk ile bir araya geldi.

As-Salam Camii, Şili’nin başkenti Santiago’da bulunan en büyük Müslüman ibadet merkezi olmanın yanı sıra sahip olduğu sivil toplum kuruluşu niteliği ile bölgede bulunan Müslüman halkın ibadet haricinde de birleşip bütünleşmesine yardımcı olan bir çatı kuruluş olarak hizmet veriyor.
Kaynak: İHA