Sinop'tan Kısa Kısa

Sinop Bilim Sanayi ve Ticaret Müdürü Feridun Delen, sanayi sicil belgeli işletmelerin, yıllık faaliyetlerini içeren yıllık işletme cetvelini süresinde doldurmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Delen, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanayi sicil belgeli işletmelerin yıllık faaliyetlerini içeren yıllık işletme cetvelinin doldurularak bir dilekçe ekinde Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne ya da elektronik ortamda https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden her yılın ilk dört ayı içinde verilmesinin zorunlu olduğunu hatırlattı.

Sanayi Sicil Kanunu gereği, sanayi işletmelerinin üretim faaliyetlerine başladıktan sonra iki ay içinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıt olmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Delen, her üretim yapılan yerin ayrı ayrı kaydedilmesi gerektiğini, yıllık işletme cetvellerini 30 Nisan 2018 tarihine kadar vermeyenlere, kanunun 9. maddesi gereğince bin 46 lira idari para cezası uygulanacağını kaydetti.

- Sinop'a 115 din görevlisi atandı

Sinop Müftü Vekili Abdullah Söylemez, sözleşmeli imam hatip ve Kur'an öğreticisi sınavını kazanan 115 kişinin Sinop'a atandığını söyledi.

Söylemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı sözlü sınavı kazanan ve Sinop’a atanan sözleşmeli imam hatip ve Kur'an kursu öğreticilerinin İl Müftülüğüne gelerek müracaat ettiklerini belirtti.

Sinop ve ilçelerinde 200'e yakın boş kadro bulunduğuna işaret eden Söylemez, ataması yapılan din görevlilerinin en geç 23 Mart'a kadar güvenlik soruşturmalarının ardından görevlerine başlayacaklarını bildirdi.

Söylemez, yeni atamalara rağmen il genelinde halen 80 camide imam hatip açığı bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA