Öğretmenlere MEBET Eğitimi

Havza'da öğretmenlere Mesleki Eğitim Beceri Testi (MEBET) ile ilgili hizmet içi eğitim verilmeye başlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Havza Öğretmenevi Toplantı Salonunda başlayan ve 3 gün sürecek eğitimin ilk gününe Havza Kaymakamı Metin Yılmaz da katıldı.

Kaymakam Yılmaz, eğitimde yönlendirmenin önemine değinerek, "Kimi insan sayısalda, kimi insan sözelde, kimi ise mekanikte iyidir. Bunun erken yaşta belirlenmesi ve ona göre mesleki yönlendirme yapılması çok önemli. Bu şekilde hem eğitim, hem de mesleki anlamda kalite artacaktır. Yapılacak doğru yönlendirmeler ile gençlerimiz becerileri doğrultusunda ilerleme imkanı bulacaklardır." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ise, MEBET ile ilgili kursların 25 saat süreceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Havza Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız çocuklarımızın mesleki becerilerini tespit edip ona göre öğrencilerimizin eğitimine yön vermek ve hem akademik hem de mesleki eğitimde kaliteyi arttırarak öğrencilerimize onların becerilerine yönelik daha kaliteli bir eğitim vermek. Yapılacak uygulamalarla öğrenci ailelerimizin de öğrencilerini becerilerine göre doğru mesleki eğitimlere yönlendirmesi konusunda yardımcı olacağız. Mesleki beceri testleri ile yüzde yüze yakın bir doğrulukta öğrencilerimizi mesleki becerilerine yönlendirerek ülkemize faydalı, mesleki ve akademik eğitimini tamamlamış ve en önemlisi yapabileceği işi en iyi şekilde yapan insanlar yetiştirmek hedefindeyiz."

Sağlam, bu yıl sonuna kadar ilçede 8. sınıfta eğitim gören 600 öğrenciye MEBET uygulamasını yapacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Sincan Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Aydın Türkoğlu ve Müdür Yardımcısı Gürler Soylu tarafından testin nasıl uygulanacağı anlatıldı.

Kaynak: AA