Öğrencilerden Osmanlı Padişahları Tarih Şeridine Ziyaret

Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini ziyaret eden öğrenciler, sorulan tarihi sorulara verdikleri yanıtlarla ödül kazandı.

Öğrencilerden Osmanlı Padişahları Tarih Şeridine Ziyaret
Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi her gün gerek heyet ve gruplar şeklinde gerek bireysel olarak ağırladığı misafirleri ile kentin tanıtım ve turizm faaliyetlerine büyük katkılar sağlıyor. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan şerit, çevre il ve ilçeler başta olmak üzere yurdun dört bir köşesinden konuklarını ağırlıyor. Bursa Mustafa Kemal Paşa ve Karacabey ilçelerindeki Kız İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrencilerden oluşan heyet önce Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini gezerek bilgi aldı. Ardından kendilerine yöneltilen soruları cevaplayan öğrenciler, doğru cevap karşılığında Bilecik’i ve tarihi anlatan kitapları ile ödüllendirildiler. Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce, "Tarih şeridimizde her gün yüzlerce konuğumuzu ağırlamaya devam ediyoruz. Bu kez misafirlerimiz Bursa’dan gelen öğrenci heyeti idi. Bizler önce öğrencilerimize tarih şeridimizdeki padişahlarımız ve şanlı tarihimiz ile ilgili konularda öğrencilerimize sorular sorduk. Sorularımızı bilen 5 öğrenciye çam sakızı çoban armağanı niteliğinde tarihimizi anlatan eserler takdim ettik. Son derece güzel ve faydalı bir etkinlik oldu" dedi.

Öte yandan, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Gösteri Salonunda 3 boyutlu Bilecik Fethi Belgeselini izleyen öğrencilere kente ait lezzetlerden olan ayva ve nar lokumları ikram edildi.
Kaynak: İHA