Ödülünü Mehmetçiğe Bağışladı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde ortaokul öğrencisi İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında kazandığı çeyrek altını Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere verilmek üzere Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

Ödülünü Mehmetçiğe Bağışladı
Merkez Atatürk Ortaokulu’nda 12 Mart’ta, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen “İstiklal Marşı’nı güzel okuma” yarışmasında birinci olan Süleyman Selçuk Çil çeyrek altın kazandı.

Yarışmanın ardından altınını alan Çil, Mehmet Akif’in yaptığı gibi altını almayacağını, Afrin’de Zeytin Dalı harekatında mücadele eden askerlere destek olmak için Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını söyledi.



Okul Müdürü İsmet Hasgül ise 12 Mart dolayısıyla düzenledikleri yarışmaya yüksek düzeyde katılım olduğunu yarışmayla milli ve manevi değerleri yaşatmayı, İstiklal Marşı’nda verilen mesajı anlatmayı amaçladıkların söyledi.

Hasgül, “Öğrencimiz de ödülünü Afrin’e göndermek istedi. Afrin Türkiye’nin, çocuklarımızın gündeminde. Öğrencimizi tebrik ediyorum. Burada öğrencilerimize milli davayı ve tarihini de öğretiyoruz. Çocuklarımızı Afrin harekâtının niye yapıldığını, yakın tarihimizdeki olayları anlatıp onları bilgilendiriyoruz”
Kaynak: İHA