Muş Bu Yıl Su Sıkıntısı Yaşamayacak

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kentte içme suyu ihtiyacını karşılayan su kaynaklarında doluluk oranının etkili olan yağışlarla arttığını bildirdi.

Karşıyaka mahallesindeki su deposunda incelemelerde bulunan Başkan Asya, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, su depolarındaki fazla suyu derelere tahliye etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Bu yıl etkili olan yağışların beraberinde bereketi de getirdiğini aktaran Asya, geçen senelere göre bu yıl daha az kar yağdığını belirterek, şöyle konuştu:

"Fakat mart ayının başından itibaren memleketimiz yağış olarak çok ciddi yağmur aldı. Şu anda da su debilerimiz yüksek. Şu an su kesintilerimiz yok, aksine tahliye borularımızı devreye koymak suretiyle şu anda hem dağ suyu hem de kuyu sularımızda hiçbir tehlike çalmamakta. İnşallah bu sene alt yapı çalışmalarımızı yaparken daha hassas daha az suyu kullanarak su kesintilerini en asgari seviyede tutmak üzere tedbirlerimizi alacağız."

Kent merkezinde içme suyu ihtiyacını karşılayan kaynakların geçen senelere göre daha fazla su aldığını dile getirerek, "Bölgede bu yıl yoğun yağmur yağışlarının ardından su depoları yüzde yüz doldu. Şu anda su kaynaklarımız istenilen seviyesinin üstündedir. İnşallah bu sene özellikle su kaynaklarımızın ve su rezervimizin yüksek olduğundan dolayı vatandaşımıza su sıkıntısı yaşatmayacağız." ifadelerini kullandı.

M

Kaynak: AA