Meram'da Yeni Nesil Çöp Konteynerleri

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından ilçe genelinde bulunan eskimiş varil ve konteynerlerin tamamı değiştirilerek yerlerine daha modern yer altı ve yer üstü çöp konteynerleri monte edildi.

Meram'da Yeni Nesil Çöp Konteynerleri
Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde 3 vardiya halinde 24 saat esasına göre kesintisiz bir şekilde temizlik hizmetlerini sürdürüyor. Daha temiz bir Meram için yeni nesil çöp konteynerinin yer altına alınması çalışmaları etap etap devam ediyor. Vinç sistemli kamyonla boşaltılan yeni sistem çöp konteynerleri, eski tiplere göre hem daha az yer kaplıyor hem de koku ve sızıntı yapmıyor. Görüntü olarak da daha güzel bir çevre oluşturuyor. Yer altına gizlenmiş prefabrik yapıdan oluşan sistem, kötü kokuları içinde tuttuğu gibi çöp suyu sızıntısına ve çöplerin etrafa yayılmasına engel oluyor. Yer altında tesisat olmayan yerlere yerleştirilebilen ve çok az yer kaplayan yeni nesil çöp konteynerleri; çevre güvenliği, temizliği, halk sağlığı ve belediyemizin iş gücü açısından büyük avantaj sağlıyor. Gerek yer üstü gerek yer altı çöp konteynerleri, havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilecek kötü koku ve bakterilerin önlenmesi amacıyla düzenli olarak ilaçlanıyor.

Yeni nesil çöp konteynerleri ile birlikte son 3 yılda toplam 13 adet çöp toplama ve nakil aracı alınarak temizlik hizmetlerindeki standartlar yükseldi. Çöp toplama hizmetleri daha ekolojik olarak yapılırken yeni araçlarla birlikte ciddi oranlarda da yakıt tasarrufu sağlandı.

İlçe genelinde bulunan eskimiş varil ve konteynerlerin tamamı değiştirilerek yerlerine daha modern yer altı ve yer üstü çöp konteynerleri monte edildi.

Yer altı ve yer üstü modern vinçli çöp konteyneri sayısı yeni alınan 550 konteynerle birlikte bin 500’e çıktı.
Kaynak: İHA