Marmarabirlik'ten TSK'ye İlk Zeytin Sevkiyatı

Milli Savunma Bakanlığınca Marmarabirlik'ten alınan sofralık siyah ve yeşil zeytin, zeytin ezmesi ile zeytinyağının ilk sevkiyatı yola çıktı.

Milli Savunma Bakanlığınca Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nden (Marmarabirlik) alınan sofralık siyah ve yeşil zeytin, zeytin ezmesi ile zeytinyağının ilk sevkiyatı yapıldı.

Marmarabirlik'ten yapılan yazılı açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile geçen ay imzalanan gıda maddeleri tedariki protokolü kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) Marmarabirlik'ten alınan sofralık siyah ve yeşil zeytin, zeytin ezmesi ile zeytinyağının ilk sevkiyatının yola çıktığı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Milli Savunma Bakanlığının kalite standartlarını göz önüne alarak, üretici kuruluşu olan Marmarabirlik'in tercih edilmesinin diğer resmi kurumlara yapılacak olan satışlar için önemli bir referans olacağını belirtti.

TSK'ye ürün vermenin Marmarabirlik'in uzun yıllardır özlemle beklediği hedefler arasında olduğunu vurgulayan Asa, imzalanan protokolden dolayı büyük bir onur duyduklarını ifade etti.

Asa, dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi olarak, TSK'ye sofralık zeytin ve zeytinyağı temin etmenin, Marmarabirlik üreticisinin de emeğinin karşılığını alabilme adına önemli bir adım olduğunu anlattı.

8 kooperatif ve 32 bin ortağı ile Marmarabirlik'in büyük bir aile olduğunu hatırlatan Asa, şunları kaydetti:

"Marmarabirlik'te ilkler yaşanmaktadır. Üreticimizin alın terinin emeğe dönüştüğü, 64 yıllık geçmişiyle dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi olan Marmarabirlik, yakalamış olduğu başarı ivmesiyle her geçen yıl daha da büyüyen bir kurum haline gelmiştir. Yapılan her hizmet daha güçlü ortak, daha güçlü kooperatif ve daha güçlü bir Marmarabirlik ilkesiyle gerçekleştirilmektedir. Bu vesileyle 32 bin ortağımız adına başta hükümetimiz olmak üzere Milli Savunma Bakanımız Sayın Nurettin Canikli'ye tekrar şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA