Maharetli Eller Projesiyle Kadınlar Hem Öğreniyor Hem De İstihdam Ediliyor

İçel İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’Maharetli Eller Projesi’ ile 15 kadın hazır giyim sektörüne ara eleman yetiştirme, 35 kadın ise aşçı çırağı kurslarında eğitim görmeye başladı. 2 haftası geride kalan kursları ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, kursiyerle sohbet edip, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Maharetli Eller Projesiyle Kadınlar Hem Öğreniyor Hem De İstihdam Ediliyor
SODES kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen projeyle kente göçle gelen dezavantajlı kesimler içinde yer alan kadınların ekonomik hayata katılımlarını sağlamak, bu çerçevede bir meslek edinmelerine imkan tanıyarak, sosyal ve kentsel yaşama entegrasyonunu sağlamak amaçlanıyor. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İŞKUR’da destek veriyor. Proje kapsamında 18-40 yaş arasında 15 kadın hazır giyim sektörüne ara elaman yetiştirme, 35 kadın ise aşçı çırağı kurslarına katıldı.

İçel Halk Eğitim Merkezi’nde 2 hafta önce başlayan kursları ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, kursiyerlerle sohbet etti. Yaptıkları çalışmalarla ilgili kursiyer ve eğiticilerden bilgi alan Şahne, kadınların yaptıkları çalışmaları tek tek inceledi. Şahne, kursların 2 haftadır devam ettiğini söyledi.

Şu anda toplamda 50 kursiyerlerinin bulunduğunu kaydeden Şahne, "Bunların 35’i aşçılık eğitimi, 15’i de ara elaman olarak makine, dikiş ve nakış kursu alıyorlar. İŞKUR ilanı üzerinden duyurumuzu yaptıktan sonra müracaatları değerlendirdik. Artık başvuran kadınlarımız kurslara başladılar. Kursa başlayan kursiyerlerimiz çok memnun. Gezerken mutluluklarını gözlerinden görebilirsiniz. Bu tip projelerin ilimizde yaygınlaşmasını sağlayarak iş imkanı ve istihdam yaratmak için özellikle kadın istihdamını artırmak için çalışmalarımız devam edecek. Ağırlıklı olarak Akdeniz ilçemizden kadınlarımızı kursa alıyoruz. Ancak biz ilanlarımıza il genelinde çıkıyoruz. Kimler müracaat ederse biz kendilerine yardımcı oluyoruz. Bundan sonraki süreçte de Maharetli Eller Projemiz etap etap devam edecek. Projeye katılanlara, desteği olanlara teşekkür ederim. Tabi burada kursa katılanlarla ilgili de istihdam konusunda çalışmalarımız var. Kursiyerlerimizin işe girmesi için belirli yerlerle görüşmelerimiz oldu. İnşallah kursu bitirenleri de işe girdirerek, istihdam sağlamış olacağız" dedi.

Kaynak: İHA