Korunmaya Muhtaç Çocukların ŞEFKAT YUVALARI- 'Büyütmek De Anneliktir'

Bingöl'de 25 yıllık evli bir çocuk annesi Kadriye Tekin, oğlunun kardeş özlemini koruyucu ailesi oldukları 6 aylık Öykü ile giderdi Tekin: 'Tekliğin ne olduğunu iyi biliyorum. Çocuğum, 'Başkalarının kardeşi var, benim niye yok? diye sitem ederdi. Sadece doğurmak annelik değil. Büyütmek de anneliktir'

Korunmaya Muhtaç Çocukların ŞEFKAT YUVALARI- 'Büyütmek De Anneliktir'
ABDULLAH ÇELİK - Bingöl'de kendisi de evlatlık verilen 25 yıllık evli ve bir çocuk annesi Kadriye Tekin, 9 yaşındaki oğlunun kardeş özlemini gidermek için yuvada kalan 6 aylık Öykü'nün koruyucu ailesi oldu.

Boşanma ve ölüm gibi nedenlerle anne babalarından ayrılarak devlet koruması altına alınan çocuklar, "koruyucu aile" yöntemiyle aile ortamında büyüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, devlet koruması altında bulunan çocukların aile ortamında yetişmesini sağlamak amacıyla gönüllülüğe önem veriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, çocukların sıcak bir aile ortamına kavuşturulması amacıyla başlatılan program kapsamında Bingöl'de devlet korumasındaki 25 çocuk ailelerin yanına yerleştirildi.

- "Sadece doğurmak annelik değil"

Genç ilçesinde yaşayan Kadriye (51) ve Hüsamettin Tekin (53) çifti koruyucu ailesi oldukları 6 aylık Öykü'ye sıcak yuvalarını açtı.

Uygulama ile Öykü sıcak bir aile ortamında büyüme fırsatı bulurken, Tekin çifti ikinci çocuklarına, oğulları Muhammed Yiğit de bir kardeşe kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kadriye Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de çocukluğunda amcasına evlatlık verildiğini söyledi.

Oğlunun kardeş istemesi üzerine bir bebeğe koruyucu aile olma kararı aldıklarını ifade eden Tekin, kız çocuklarına ayrı bir özlemi olduğunu, bu nedenle Öykü'yü gördüklerinde hiç tereddüt duymadan benimsediklerini belirterek, şunları dile getirdi:

"Beni de babam amcama evlatlık vermiş. Tekliğin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Gerçi kardeşlerim var ama onlarla büyümedim. Çocuğum, 'Başkalarının kardeşi var, benim niye yok? diye sitem ederdi. Çocuğumu karşıma aldım ve 'Bu yaştan sonra benim çocuğum olmaz. İstersen yuvadan alalım.' dedim. Sadece doğurmak annelik değil. Büyütmek de anneliktir."

- "Öykü'ye güzel bir hayat vermek istiyoruz"

Tekin, Öykü'yü çok sevdiklerini dile getirerek, empati yaparak ona çok iyi bakacaklarını aktardı.

Çevreden gelen olumsuz tepkilere rağmen koruyucu aile olduklarını ve bundan mutluluk duyduklarını anlatan Tekin, çocuğu olmayan ailelere koruyucu aile olmayı tavsiye ettiğini ifade etti.

Tekin, "Gün boyu kızımla beraberim. Altını değiştiriyor, karnını doyuruyorum. Bir bebeğe gereken özeni gösteriyoruz. Çocuğumuzu nasıl büyüttüysek Öykü'ye de aynı şekilde davranıyoruz. Öykü'ye güzel bir hayat vermek istiyoruz." diye konuştu.

Baba Tekin, devlet korumasındaki çocuklara koruyucu aile olmanın önemine değinerek, "Biz çok memnunuz. Ailece çok mutluyuz. Ailemize bir renk, hayatımıza ayrı bir anlam geldi. Herkese tavsiye ediyorum. Kızımızı çok çok seviyoruz." ifadesini kullandı.

Tekin, oğullarının kızları Öykü ile güzel bir uyum sağladığını vurguladı.

Muhammed Yiğit Tekin de, kardeş özleminin sona erdiğini söyleyerek, "Ben çok kardeş istiyordum. Sürekli anneme kardeş istediğimi söyleyip, duruyordum. Bir gün annem, 'Sana kardeş alalım mı?' dedi. Ben de çok sevinerek, 'Evet' dedim. Öykü evimize geldiği günden beri onu çok seviyorum, ona bakıyorum. Herkese de tavsiye ederiz. Onlar da bizler gibi bir hayat yaşasın." sözlerine yer verdi.
Kaynak: AA