Haliliye Belediyesi 4. Çanakkale Bilgi Yarışması Finali Yapıldı

Haliliye Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve konusu “Çanakkale “ olan bilgi yarışmasının galibi 150 puanla Eyyübiye İlçesi oldu.

Haliliye Belediyesi 4. Çanakkale Bilgi Yarışması Finali Yapıldı
Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çanakkale konulu bilgi yarışması, 13 ilçedeki okulların 8. sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirildi.

Kendi ilçelerinde birinci olan okulların katıldığı final programı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Final programına Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Canbek, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Selim Polatkan, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Canbek, “Haliliye Belediyesi ile beraber Çanakkale’yi ne kadar biliyoruz konulu bilgi yarışmasında kitaplar dağıtıldı. Ben bu desteklerinden dolayı ötürü Haliliye Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Demirkol’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Demirkol da, Çanakkale Destanından bahsettiği konuşmasında tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Haliliye Belediyesi olarak geleceğin teminatı olan gençlerin milli ve manevi duygularını öğrenerek yetişmesini istediklerinin altını çizen Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak hamdolsun bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Çanakkale konulu bilgi yarışmamızı dört yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz. Bu işbirliğinde Çanakkale konulu resim, müzik, kompozisyon, şiir yazma, şiir okuma, tiyatro ve konusu sadece Çanakkale olan bilgi yarışmaları düzenliyoruz. Bu bilgi yarışmalarımızda dereceye giren öğrencilerimize geçmiş yıllarda olduğu gibi en büyük ödül olan yarışmalara katılan öğrencilerimizi Çanakkaleye götürüyoruz. Çanakkale konulu bilgi yarışmasında esas olacak 1915 Çanakkale Savaşı adlı kitabımızdan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bu yıl 40 bin 571 adet kitap teslim ettik. Şanlıurfa il genelindeki 8’inci sınıf öğrencilerinin her birine birer kitap verdik. Çanakkale Savaşında bütün öğrencileri şehit olduğu için mezun vermeyen okullar vardı. O mezun vermeyen okullar kavramını hayatınız boyunca hiç unutmayın. Şanlıurfa’da ve Osmanlı coğrafyasının tamamının Çanakkale’de şehitleri vardır. Şanlıurfa’nın da kayıtlı 393 şehidi vardı. Şehitlerimizi Allah rahmet eylesin” şeklinde konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Canpolat da, yaptığı konuşmada, “Yeni bir neslin yetişmesinde ön ayak olan, vatan, millet, devlet, bayrak aşkını Çanakkale ile başlatıp, İstiklal Marşı ile sürdüren ve gençlere bir ruh aşılamaya çalışan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından başlayan yarışmada öğrencilere 15’er soru yöneltildi. 15 soruluk yarışmada Eyyübiye İlçesi 150 puanla birinci olurken, Karaköprü ve Viranşehir ilçeleri 140 puanda ikinci, Haliliye İlçesi ise 120 puanla üçüncü oldu.

Programın sonunda Demirkol, öğrencilere çiçek taktim etti.

Yarışmaların ödül töreni, 19 Mart 2018 Pazartesi günü saat 14.00 Milli Eğitim Konferans Salonunda ödül töreni yapılacak. Tüm yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Çanakkaleye götürülecekken, şiir okuma ve yazma, kompozisyon ve resim yarışmalarında birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere ise çeyrek altın. Bilgi yarışmasında birinci gelenlere dizüstü bilgisayar, ikinciye tam altın, üçüncüye yarım altın, tiyatroda derece alanlara da tablet bilgisayar ödülü verilecek.
Kaynak: İHA