Erzurum'da 296 Tıp Fakültesi Öğrencisi Beyaz Önlük Giydi

Atatürk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Çomaklı: 'Büyük düşünmek esastır ve büyük Türkiye için yürüme değil koşma zamanıdır'

Erzurum'da 296 Tıp Fakültesi Öğrencisi Beyaz Önlük Giydi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, büyük düşünmenin esas olduğunu belirterek, "Büyük Türkiye için yürüme değil koşma zamanıdır." dedi.

Çomaklı, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda düzenlenen, 14 Mart Tıp Bayramı ve Geleneksel Cübbe Giydirme Töreni'nde yaptığı konuşmada, 14 Mart Tıp Bayramı'nın tüm sağlık çalışanlarının hatırlanması gereken önemli bir gün olduğunu söyledi.

Üniversite hastaneleri tarafından yapılan organ nakilleri ve üst düzey ameliyatların yanı sıra verilen nitelikli sağlık hizmetlerinin yurt dışına giden hasta sayısını azalttığına dikkati çeken Çomaklı, "Bu gelişmelere paralel olarak üniversitemiz hastanesinde de gerek kalp hastalıklarının tedavisi gerekse gerçekleştirilen başarılı organ nakli operasyonları ile hastalar uzak illerimize gitmeden tedavi ediliyor. Organ nakli operasyonlarının daha da genişletilmesi için tüm imkanları sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Çomaklı, üniversitelerde yetişmiş öğretim üyeleri ve nitelikli sağlık elemanı sayısı arttıkça, yeni teknolojik olanaklara kavuştukça, araştırmaya yönelik altyapı ve çalışmalara gereken önem verildikçe Türkiye'den yurt dışına giden hasta sayısının daha da azalacağını vurgulayarak, "Sağlık alanında ülkemiz dünyada yıldızlaşmaya devam edecektir Sağlık hizmetleri tüm ülke düzeyinde önemli ölçüde arttı. Bu hizmetler etkili ve verimli şekilde halka sunuluyor." ifadelerini kullandı.

Atatürk Üniversitesinin 61 yıllık sürecinde sahip olduğu bilimsel birikiminin 2023 vizyon ve hedeflerine uygun biçimde kullanılacağını dile getiren Çomaklı, şu değerlendirmede bulundu:

"Büyük düşünmek esastır ve büyük Türkiye için yürüme değil koşma zamanıdır. Tıp, insan sevgisi üzerine şekillenen zor bir sanattır. Hekimlerimiz mesai gözetmeksizin hastaların sağlık bulması için hizmet veriyor. Deprem ve benzeri doğal afetlerin yaşandığı bölgelerde bile kendi canlarını ortaya koyarak çalışan bu kutsal mesleğin mensupları canla başla hizmet etmeye devam ediyor."

Konuşmaların ardından, Çomaklı ve öğretim üyeleri, 296 tıp fakültesi birinci sınıf öğrencisine beyaz önlükleri giydirdi ve çeşitli hediyeler verdi.

Törende, görevde yükselen akademisyenler de cübbe giydi.
Kaynak: AA