Erdemli'de Kadınlar Ve Çocuklar Spor Merkezlerinde Sporlarını Yapıyor

Erdemli Belediyesi, sanat ve meslek eğitimlerinin yanı sıra vatandaşların yararlanabileceği spor merkezleri ile de hizmet vermeye devam ediyor.

Erdemli'de Kadınlar Ve Çocuklar Spor Merkezlerinde Sporlarını Yapıyor
Sağlıklı yaşamın ayrılmaz parçası olan spordan vazgeçemeyen 500 kadın, Erdemli Belediyesi spor merkezinde eğitmen Ebruli Türer ile sağlıklı yaşam için aradığını buluyor. Belediyesi spor eğitim merkezinde step, aerobik, fitness ve plates eğitimlerinden kadınların yanı sıra 4-12 yaş grubu çocuklarda çeşitli branşlarda yararlanabiliyor. Belediye spor merkezlerindeki plates ve fitness eğitimleri sayesinde kadınlar ortak problemi olan fazla kilolardan kurtulurken, herkesin hayali olan fit bir bedene kavuşuyor. Eğitimler pazartesi, çarşamba ve cuma günleri günde 5 saat gerçekleştiriliyor.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sağlıklı bir gelecek için, tüm kadınları spor merkezine beklediklerini belirterek, eğitim merkezlerinin spor kültürü ile yetişen çocukların da en önemli üssü haline geldiğini vurguladı. Uzman eğitmenlerin eşliğinde algı, dikkat, iletişim, problem çözme, akranlarla etkileşimde bulunma, uyum gibi birçok gelişmeyi içinde barındıran eğitim programları kapsamında çocukların hem fiziksel hem de zihinsel sağlıklarının iyileştirilmesinin sağlanmasını planladıklarına değinen Tollu, ücretsiz spor okulunda bu kapsamda 250 çocuğun faydalandığı dile getirdi.

Erdemli Belediyesi Spor Merkezi eğitmeni Ebruli Türer ise kadın, çocuk ve gençlere yönelik faaliyetlerine devam ettiklerini kaydederek, belediye kurs merkezlerinin özellikle spor kültürü ile yetişen çocukların en önemli üssü haline geldiğini dile getirdi. 4-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik eğitsel oyunlarla spor yapma imkanı da verdiğini anlatan Türer, çocukların hem ruhsal hem fiziksel hemde sosyal olarak spor yapmalarının gelişimlerinin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Türer, Haftada bir gün 1 saat verilen eğitim kapsamında her grupta 20 çocuk olmak üzere toplam 60 çocuğa eğitsel hizmetler verdiklerini söyledi.

7-8-9-10 yaş grubu bünyesindeki eğitsel oyunlar eğitim programında verilen eğitimlerinin önemine değinen Türer, spor odaklı oyun gruplarının temelinde sportif ve eğitsel faaliyetlerin oyunlar sırasında çocuklara eğlenceli bir ortamda verildiğini kaydetti.

Çocukların spor kültürü kazandırılması ve kişisel becerilerinin geliştirmesini amaçladıklarını ve bu yönde faaliyetlerinin süreceğine işaret eden Türer, verilen eğitsel oyunlar kapsamında temel kas gruplarına yönelik hazırlanan çalışma programları dahilinde de çocukların motor yeteneklerini geliştirmelerini ince ve kaba motor kas grupları yaşlarının el verdiği derecede güçlendirilmesine yönelik olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA