DAK Yırtıcı Kuşu Kurtardı

Eskişehir’de bir ikametin havalandırma boşluğuna giren şahini fark eden vatandaş, Dorlion Arama ve Kurtarma (DAK) ekiplerine haber vererek, yırtıcı kuşun kurtarılmasını sağladı.

DAK Yırtıcı Kuşu Kurtardı
Odunpazarı ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde oturduğu apartmandan iki gündür farklı bir kuş sesi geldiğini duyan Eda Yaşar, sesin geldiği yeri incelediğinde havalandırma boşluğunda yırtıcı bir kuş olduğunu fark etti. Kuşun kurtarılması için haber verilen DAK ekibi, yırtıcı hayvanın binanın havalandırma boşluğundan aşağıya düştüğünü belirledi. Bunun üzerine gerekli emniyet malzemelerini kullanan ekipler, ikinci kattan havalandırma boşluğuna iniş yaptı. Ağ yardımı ile kuşu kurtaran ekipler, kuşun doğadaki yırtıcı kuş cinslerinden ’şahin’ olduğu tespit etti. Herhangi bir sağlık problemi görünmeyen şahin, kontrolleri yapılmak üzere Odunpazarı Hayvan Barınağı yetkililerine teslim edildi.

"Çağrıma cevap veren DAK ekibine teşekkür ediyorum"

Operasyonu başından sonuna kadar takip eden hayvansever bina sakini Eda Yaşar, "Eskişehir’de faaliyet gösteren Dorlion Arama ve Kurtarma ekibini sosyal medyadan sürekli takip ediyordum, güzel faaliyetlerini takdirle karşılıyorum. Sadece insan odaklı değil, birçok hayvan kurtardıklarını da bildiğimden kendilerine ulaştım, çağrımı kulak ardı etmeyip geldikleri ve bir canlıyı kurtardıkları için ve buna vesile olduğum için de mutluyum. Tüm DAK ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA